Elever på landbrug: Hårdere end vi havde forventet

Københavnske skoleelever på besøg på jysk landbrug

01:13

1 af 2

En gruppe unge skoleelever fra København har i denne uge skulle prøve at være på et rigtig jysk landbrug. Eleverne skulle blandt andet tidligt op og malke køer.

- Det er meget interessant. Det er anderledes og udfordrende. Vi har arbejdet med det længe, inden vi tog afsted, samt dannede os nogle forventninger om, hvordan vi troede, det var, og jeg synes, at det har levet op til mine forventninger, og jeg synes, det har været rigtig sjovt, siger skoleelev Sylvester Mørkøv Poulsen.

Nu er den unge landmands gård sikret

Ikke alle eleverne havde dog forventet at arbejdet på landet ville være så hårdt, så også her fik eleverne et nyt syn på landbrugslivet.

- Jeg synes, det har været en rigtig stor oplevelse, og jeg kunne rigtig godt lide at være her. Jeg havde ikke forventet, at det ville være sådan her. Jeg troede, at vi bare skulle passe på dyr og fodre dem, men det er faktisk rigtig hårdt arbejde, siger skoleelev Sama Hassan.

Forskere: Ny landbrugspakke kan øge brugen af sprøjtemiddel

En stor del af projektet gik ud på, at skoleeleverne netop skulle have en forståelse af, hvordan dagligdagen egentlig fungerer på et moderne dansk landbrug.

- De skal opleve, hvordan livet er på landet, og hvad det er for et arbejde, man gør. Og de skal opleve, hvordan det er, man beskæftiger sig med landbrug, siger koordinator Lily Bach.