Elever med interesse for politik følger valget tæt i Horsens

Horsens Gymnasium har en linje med særligt fokus på USA

02:40

På Horsens Gymnasium er mange elever tirsdag aften samlet for at følge med i det amerikanske præsidentvalg.

Aftenen og natten skal selvfølgelig bruges på at se valg, men på det østjyske gymnasium er der også mange andre aktiviteter med fokus på USA.

- Et arrangement som det her er med til at sikre, at elever på tværs af årgange hygger sig med hinanden, og at de også får noget fagligt ud af det, siger samfundsfagslærer Lars Dall Hansen til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Læs også Medvind til Clinton giver medvind til Vestas på børsen

Der er dog en særlig grund til, at de følger så meget med i valget i Horsens. Skolen har nemlig en linje med et særligt fokus på det store land mod vest.

- Vi har en masse elever som går på en linje, hvor de faktisk rejser til USA i 3.g. Mange har lige været i USA, og det her er en kontinuerlig del af det her med at studere den linje, hvor USA er vigtig, siger Lars Dall Hansen.

Læs også Trump eller Hillary? Her kan du følge valget natten lang

Og hvis man spørger eleverne, synes de også, at gymnasiets arrangement er en stor succes.

- Det er en fed måde at være sammen på og se det her valg, som vi alle sammen interesserer os for, siger Sofie Bertelsen.

Sofie er en af de elever, som går på gymnasiets linje med fokus på USA. Derfor har hun også glædet sig ekstra meget til valgaftenen.

- Jeg er en samfundsfaglig elev, så jeg interesserer mig rigtig meget for politik, og så har min klasse også lige været ovre i USA og opleve det derovre, siger Sofie Bertelsen. 

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om valgaftenen på Horsens Gymnasium.

01:33

VIDEO: På Aarhus Gymnasium bliver der også holdt valgfest.

Luk video