Elever lavede 'dødsliste' til sidste skoledag: Kun god stemning i år

Strandskolen i Risskovs sidste skoledag var i år anderledes munter sammenlignet med i 2016, hvor den blev helt aflyst

02:11

Dødsliste, lærere der barrikaderede sig og total aflysning var realiteterne i forbindelse med Strandskolen i Risskovs sidste skoledag forrige år. Derfor var dette års festlighederne imødeset med ængstelse, men alle bekymringerne blev gjort til skamme.

Eleverne havde nemlig gjort meget ud af at undgå tidligere uroligheder og sikre en fredelig og sjov afvikling af den sidste skoledag.

- I år har vi snakket med ledelsen om, hvordan det hele skulle foregå, så der ikke skete uoverensstemmelser. Alt er på plads, fortalte elevrådsformanden Ellen Ravnløkke først på dagen.

01:54

Sådan her lød det sidste år, da den sidste skoledag på Strandskolen blev aflyst. 

Luk video

Anderledes uenige var elever og ledelse i 2016, hvor skolen valgte helt at aflyse festlighederne, efter dødslister med tilsvininger af navngivne personer blev offentliggjort.

Sidste år synes jeg, at eleverne gik over stregen

Ask Garsdal

- Alvoren af det, der står på listen og måden tingene foregik på, er ikke i den kategori, jeg kalder at have det lidt sjovt, sagde skoleleder Jesper Kousholt i maj 2016.

I dag kan flere af de unge godt se, at det, der foregik sidste år, ikke var okay.

Læs også Morgenfest på gymnasium: Kan sagtens feste uden alkohol

- Sidste år synes jeg, at eleverne gik over stregen, siger Ask Garsdal.

Temaet for dette års fejring var derfor kærlighed, og kåringerne af eleverne var glade og positive. Noget der især glædede skolelederen.

- Ingen føler, der var en trykket stemning. Det var i en dejlig ånd, kunne man mærke, sagde Jesper Kousholt efter kåringerne og en revy med venskabelige drillerier.

00:49

Også i Randers blev sidste skoledag i dag fejret. Afgangseleverne fra de lokale folkeskoler var traditionen tro samlet på Justesens Plæne ved Gudenåen. 

Luk video

Resten af dagen blev brugt på at kaste karameller ud til de yngre årgange, sprøjte med vand og bare være glade på deres sidste dag sammen.

- Det giver gode minder. Det er en af de sidste dage, hvor man er samlet med sin klasse og årgang, lyder det fra Ellen Ravnløkke.

Du kan se flere billeder fra sidste skoledag på Strandskolen øverst i artiklen.