Elever i Horsens skal holde læseferie på skolen

På Horsens Byskole skal eleverne være fysisk til stede på skolen i tiden op til eksamen

På skolen kan vi hjælpe hinanden samtidig med, at vi har lærerne til at støtte os, siger Sikkersoq (forrest) og Victoria, der her ses med deres lærer Lisbeth Møller. Foto: Per Algren (Horsens Kommune)

Lige nu sidder rigtig mange østjyske 9. og 10. klasses-elever og forberede sig på deres eksamener. Det er således også tilfældet for eleverne i 9. klasse på Horsens Byskole, men forberedelserne kommer ikke udelukkende til at foregå derhjemme, som de plejer.

Vi kan godt have svært ved at tage os sammen til at læse derhjemme. På skolen kan vi nemmere koncentrere os.

Sikkersoq Kirsten Mathæussen og Victoria Bro Jensen

Skolen har nemlig som noget nyt besluttet sig for, at halvdelen af forberedelsestiden er henlagt til skolen.

- Kravet om den fysiske tilstedeværelse på skolen har ikke været til diskussion, og det er der en grund til. Hvis de unge frit kunne vælge mellem at tilbringe læseferien derhjemme eller her, ville vi ikke være sikker på at nå målgruppen – nemlig dem, der vender dag til nat i læseferien, og som kan have svært ved at koncentrere sig om at forberede sig til prøverne, siger Dorthe Fredsted, der er viceskoleleder på Horsens Byskole, i en pressemeddelelse.

Læs også Nyt kontrolsystem skal forhindre eksamenssnyd på Aarhus Universitet

Reaktionerne fra eleverne har været blandede. Nogle er trætte af, at de ikke kan tilbringe hele læseferien derhjemme, men de kan alligevel godt se idéen i tiltaget.

Lærerne er til stede

- Vi kan godt have svært ved at tage os sammen til at læse derhjemme, og der er heller ikke andre at tale med. På skolen kan vi nemmere koncentrere os, og vi kan hjælpe hinanden, lyder det fra eleverne Sikkersoq Kirsten Mathæussen og Victoria Bro Jensen.

De roser, at lærerne vil være til stede på skolen for at støtte dem, og efter en smule skepsis bakkes tanken nu også op af de unges forældre.

Læs også Fra underskud til overskud: Elever i kantinen er en stor succes

- Ved at være der for eleverne sender vi et signal om, at vi vil gøre alt for at støtte dem i deres eksamenslæsning, og at vi tror på dem. Men samtidig har vi også en forventning om, at forældrene holder deres børn til ilden og følger med i deres arbejde. Også selvom eksamenslæsningen foregår uden for hjemmets fire vægge, forklarer dansklærer på skolen, Lisbeth Møller.

Initiativet er led i Horsens Byskoles målrettede indsats i udskolingen, der har til formål at løfte alle elever fagligt og socialt.