Elever hentes hjem efter ulykke

Busselskab sender bus til München

Foto: Tom Soyer

Eleverne fra handelsskolen i Grenaa, der i formiddag var med i den bus, der forulykkede ved München i Tyskland, bliver nu hentet hjem. Den forulykkede bus er fra busselskabet Nr. Nissum Turist, der nu sender en ny bus til Sydtyskland, så de unge og deres tre underviserer kan komme hjem.

Direktør Thorkild Nielsen fra busselskabet ønsker ikke at udtale sig men henviser til John Bergholdt, der er landsformand for brancheorganisationen Danske Busvognmænd og i dag agerer talsmand for Nr. Nissum Turist.

- Omkring klokken ti kører bussen med meget lav hastighed, 30 kilometer i timen eller mindre, ind i en jernbanebro ved München. Så vidt jeg er orienteret, er der en tilskadekommen, der er bragt til sygehuset med et brækket ribben, siger John Bergholdt til bt.dk.

Bliver tilbudt psykologisk krisehjælp

Passagererne i bussen vil nu blive tilbudt psykologisk krisehjælp, ligesom de vil få mulighed for at komme hjem. Også bussens chauffør er dybt berørt af ulykken, men fysisk uskadt.

-H an har det efter omstændighederne godt, men han er meget chokeret. Han forstår ikke, hvordan det kunne ske, siger John Bergholdt, der er lettet over, at der ikke er flere alvorligt tilskadekomne.

En ny bus er nu på vej fra Danmark til München for at fragte eleverne hjem.

Tysk politi oplyser, at bussen var på vej til et besøg i den tidligere koncentrationslejr, Dachau, da den forulykkede. Ifølge tyske medier har hovedparten af de tilskadekomne pådraget sig blå mærker og hudafskrabninger samt chok.

Chaufføren var ikke stedkendt og blev for sent opmærksom på, at hans fire meter høje dobbeltdækkerbus ikke ville have en jordisk chance for at slippe uskadt under jernbanebroen, der kun har en kørehøjde på 3,40 meter.

Ved påkørslen af betonbroen blev den øverste del af dobbeltdækkerbussen trykket sammen og mast flere meter bagud.

"Heldig" ulykke

En talsmand for brandvæsenet i München, Andreas Felsner, siger til det lokale medie Süddeutsche.de, at det er heldigt, at ulykken i betragtning af skadernes omfang ikke har haft større menneskelige omkostninger.

Samtidig glæder han sig midt i ulykken over de gode arbejdsbetingelser for redningsmandskabet på ulykkesstedet.

Brandvæsenet sendte alene omkring 60 mand til stedet, da der blev slået storalarm, og også politi og redningstjeneste er massivt repræsenteret.

For tre år siden skete der ifølge tyske medier en tilsvarende ulykke på samme sted med en anden bus, der blev fanget i trafikfælden med den lave bro-underkørsel.