Elever fra hele verden er samlet til træning i... autolakering

Teknisk Skole i Silkeborg danner i disse dage ramme om en noget særpræget træningslejr, der tiltrækker unge fra hele verden

02:36

Verdens bedste autolakerer-lærlinge er i øjeblikket på besøg hos Teknisk Skole i Silkeborg for at træne frem mod det kommende VM i Abu Dhabi senere på året. Alle deltagerne i træningslejren er vindere af sit respektive lands mesterskaber i autolakering.

Men jeg vil ikke sige, jeg er en nørd. Jeg elsker bare, hvad jeg laver.

Mads Pallisgaard, autolakerer-lærling

Ved lejren er elever fra blandt andre Japan, Thailand, Kina, Frankrig, Tyskland, Finland og Brasilien samlet, og det vækker begejstring på skolen at kunne lokke de unge talenter til det kolde nord.

- Jeg er stolt af, at man tager fra den anden side af verden for at få to dages træning her i Silkeborg. Det tager vi som et skulderklap og fortæller os, at vi gør det rigtigt, siger faglærer på Teknisk Skole i Silkeborg, Jens Søndergaard, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Yuto Fukami er kommet hele vejen fra Japan for at tage del i træningslejren. 

Den danske deltager er den lokale elev fra skolen, Mads Pallisgaard. Han medgiver, at det kræver en hel masse specielviden og finesse at blive den bedste til autolakering.

- Men jeg vil ikke sige, jeg er en nørd. Jeg elsker bare, hvad jeg laver, lyder det fra Mads Pallisgaard.

Læs også Silas, Ditte og syv andre østjyder vandt guld til DM i Skills

Faglæreren Jens Søndergaard er også dommer ved lejren og de kommende verdensmesterskaber. Han er sikker i sin sag, når det kommer til, hvad det kræver at være en god autolakerer.

- Det er et håndarbejde, der virkelig kræver skills. Alle bilerne kommer fra fabrikker, hvor de er bygget af robotter, og vi forsøger så at efterligne det, de har lavet, forklarer han.

I videoen øverst i artiklen kan du se flere klip fra træningslejren i Silkeborg.