To elever bortvist

Overfaldt elev på købmandsskole

To elever, der mandag overfaldt en tredje på Århus Købmandsskole, er blevet bortvist.

Århus Købmandsskole har besluttet at bortvise to 17-årige studerende, som mandag overfaldt en medstuderende. Det oplyser skolen i en pressemeddelelse.

Skolen har i årevis haft en nultolerancepolitik i forhold til overtrædelse af skolens ordensregler, og det betyder, at voldelig adfærd straffes med bortvisning.

Østjyllands Politi måtte mandag to gange rykke ud til Aarhus Købmandsskole på Sønderhøj i Viby.

Se: Bevæbnet med økse og stemmejern

Efter episoden, hvor en elev blev overfaldet, dukkede flere personer op, som ikke har noget med skolen at gøre. To gange blev politiet tilkaldt og ni blev anholdt - herunder de to 17-årige.

- Forældre, elever lærere, ansatte og deres familier kan være trygge. Vi har smidt de to pågældende elever ud. Århus Købmandsskole accepterer ikke nogen form for voldelig adfærd og straffer det med bortvisning, udtaler skolens direktør, Gitte Nørgaard Nielsen.

- Men vi skal huske, at vi har over 17.000 elever og kursister, og det betyder, at vi også afspejler samfundet, når det af og til viser sine kedelige sider, fortsætter hun.

Hun opfordrer samtidig alle elever og lærere, der har spørgsmål eller føler sig utrygge, til at tale med deres kontaktlærer eller leder, når de møder tirsdag morgen. De, der er blevet truet, vil blive tilbudt krisehjælp.