Elendigt it gør livet surt på uddannelser

Det skulle have været så smart med elektronisk tilmelding til uddannelser, men det virker ikke, mener Ingeniørskolen i Århus.

Stads-systemet, et selvbetjeningssystem, som studerende kan bruge, når de søger optagelse på bestemte uddannelser, taler ikke samme sprog som hjemmesiden optagelse.dk, som også giver mulighed for at søge optagelse på videregående uddannelser.

- Oplysningerne sendes elektronisk til os, men de kommer ikke ind i vores system. Derfor er vi nødt til at printe data ud og taste dem manuelt ind i systemet, siger prorektor på Ingeniørhøjskolen i Århus Keld Laursen til Århus Stiftstidende.

Keld Laursen fortæller, at han end ikke kan se forskel på nu og dengang, ingeniørhøjskolen modtog alle ansøgninger på papir.

Stads er et studieadministrativt system, som anvendes af en række videregående uddannelser. Blandt dem universiteter, ingeniørhøjskoler samt Handels- og Ingeniørhøjskolen Herning, der i dag er en del af Aarhus Universitet. Selve Aarhus Universitet er endnu ikke på Stads.

Universitetet anvender stadig sit eget administrationssystem, udviklet over mange år. Chefkonsulent Erik Møller Hansen, Undervisningsministeriet, mener, at læreanstalterne overdriver problemets omfang.

- De behandler cirka 50.000 ansøgninger, men det er altså kun 7500 af ansøgningerne, der er afleveret digitalt, siger Erik Møller.