EL kræver visum-forklaring

Enhedslisten kræver forklaring på, hvorfor kinesisk studerende ikke kan få visum

Enhedslisten universitetsordfører, Per Clausen, kræver nu en forklaring på, hvorfor en kinesisk ph.d.-studerende endnu ikke har fået visum til Danmark, selv om han på onsdag skal forsvare sin ph.d.-afhandling på Aarhus Universitet.

Gao Fei har i fire år studeret bioteknologi på Aarhus Universitet. I december 2010 søgte han om indrejse-visum fra Kina til Danmark.

Endnu har han dog intet hørt fra de danske myndigheder. Derfor risikerer han ikke at kunne komme til Aarhus på onsdag, når han skal forsvare sin ph.d.-afhandling.

- Det er helt uacceptabelt, at udstedelsen af visum til kinesiske studerende går så langsomt, så det truer deres forsvar for deres ph.d.-afhandling ved Aarhus Universitet. Det er urimeligt over for de studerende og truer Danmarks mulighed for at tiltrække dygtige unge studerende. Derfor har jeg bedt integrationsministeren om en forklaring på dette, udtaler Per Clausen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs: Studerende uden indrejse-visum

Aarhus Universitet har tidligere oplevet ligende problemer. Universitet frygter, at den lange sagsbehandling kan gå ud over samarbejdet med kineserne.

- Jeg forventer også, at ministeren hurtigt griber ind og sørger for, at denne sag bliver bragt i orden, så studerende, der skal forsvare deres ph.d.-grad ved et dansk universitet, får mulighed for dette uden at blive udsat for bureaukratiske benspænd, udtaler Per Clausen.

Se mere i søndagens nyhedsudsendelse kl. 19.30.