EL: Helt hul i hovedet

Forstår ikke, at fejl ikke blev opdaget

En administrativ fejl har sendt den forkerte politiker i kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune.

Både Helle Plougmann og Inky Remy var blandt de opstillede for Enhedslisten ved kommunalvalget sidste år.

Enhedslisten var opstillet som partiliste, men en fejl i Kommunen registrerede det som sideordnet liste. Fejlen betød, at Helle Plougmann blev valgt ind i stedet for Inky Remy, som mandatet i virkeligheden tilhørte.

SE: Politisk skandale

- Jeg synes, at det er helt hul i hovedet, at de ikke har opdaget fejlen. Jeg synes, at det er noget værre rod. Jeg tænker, at det er endnu et eksempel på, at Kommunen ikke har styr på love og regler, og hvordan tingene skal foregå, siger Ulf Harbo, der sidder i kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune for Enhedslisten.

Her havde han frem til august måned selskab af kollegaen fra Enhedslisten, Helle Plougmann. Men i august valgte hun at forlade partiet og blive løsgænger.

- Så var der nogle i baglandet, som begyndte at undre sig, og de opdagede så fejlen, siger Ulf Harbo.

SE: Borgmester: Jeg er ærgerlig

Han fortæller, at han på valgaftenen undrede sig over udgangen på valget for partiet.

-Jeg har tænkt, at der var noget galt, men jeg tænkte, at det ikke var mit ansvar at undersøge det. Jeg var helt ny i politik, og jeg kendte ikke alle regler og procedurer. Jeg tænkte, at ansvaret for at sikre, at alt var i orden, lå et andet sted, så jeg slog det ud af hovedet igen, siger Ulf Harbo.

Han håber, at fejlen kan blive rettet, og at Inky Remy kan bytte plads med Helle Plougmann, men han tvivler på, at det kommer til at ske.

- Jeg har ingen tillid til det, og jeg mener, at valgbestyrelsen er inhabil i forhold til at træffe en beslutning. Mange af dem er glade for Helle og trætte af mig, siger Ulf Harbo.