EL: Derfor stemte vi imod skoleaftale

En ny skolestruktur blev tirsdag præsenteret i Silkeborg, men to byrådspolitikere står uden for

Foto: Silkeborg Kommune

Det var en meget bred aftale, der blev præsenteret på skoleområdet i Silkeborg i går. En skolestruktur med blandt andet øget samarbejde mellem skolerne er der stor enighed om blandt 29 ud af 31 byrådsmedlemmer. Men to er imod - politikerne fra Enhedslisten - og det er der flere grunde til.

- Grundlæggende mener vi, at aftalen er så tynd, at vi har udskudt det til næste byråd at tage beslutningerne, siger Enhedslistens Jørgen Madsen.

S-politiker: Der skal findes midler til folkeskoler i Silkeborg

Helt konkret er det især i forhold til kommunens ældste klasser, at han ser behov for ændringer, der nu ikke er lagt op til på en måde, som partiet ønsker.

- Vi gør intet ved overbygningen, og der var muligheden for at lave noget rigtig godt. De ældste elever bør samles på færre skoler, som så også vil frigøre midler, der kan bruges på skoleområdet, forklarer Jørgen Madsen.

Discountbudget

Det oprindelige forslag med ni skolefællesskaber kunne Enhedslisten ikke stå inde for, men når der i stedet kun er tale om at samle de ældste klasser, så er sammenlægninger mere spiseligt.

- I Silkeborg Kommune har vi et discountbudget for skolerne, så der er behov for at finde penge - det gør man ikke med den nye aftale. Der er lagt op til mere samarbejde, men det hele flagrer i luften, mener politikeren.

Alt tyder på et nej til skolelukninger i Silkeborg

At der er lagt op til et samarbejde om administration, ledelse og vejlederfunktioner kan Enhedslisten godt støtte op om, men partiet mener stadig ikke, at samarbejdet er konkret nok. Og overbygningen skal i spil.

Herunder kan du høre, hvad udvalgsformanden for Børn og Unge i Silkeborg Kommune sagde i TV 2 ØSTJYLLAND tirsdag: