Ekstra rengøring til de ældre i Aarhus op til jul

De aarhusianske ældre, som enten bruger hjemmeplejen eller bor på plejehjem, bliver i år tilbudt to timers ekstra rengøring til jul

Genrefoto

Hvem kunne ikke godt bruge en god grundig hovedrengøring op til jul? Det kan de fleste sikkert, og faktisk bliver netop det tilbudt alle ældre i Aarhus, som bor på plejehjem eller som får hjemmepleje.

Det bekræfter Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune over for TV2 ØSTJYLLAND.

Lige nu er vi ved at planlægge, hvordan det skal foregå. Ofte vil det være i forbindelse med den normale rengøring, men vi har lidt travlt med at nå det hos alle.

Jens Lassen, kontorchef

- Vi har ikke fået godkendt registreringen af al brugen af klippekortsordningen, som vi kunne tilbyde, efter vi fik del af værdighedsmilliarden i 2016. Derfor har vi fået buddet om at aflevere penge tilbage eller tilbyde ekstra ydelser. Og der valgte vi så det sidste, siger kontorchef hos Sundhed og Omsorg, Jens Lassen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Et kvarters ekstra hjælp næste år

Helt konkret betyder det, at de ældre bliver tilbudt to timers ekstra rengøring op til jul.

- Lige nu er vi ved at planlægge, hvordan det skal foregå. Ofte vil det være i forbindelse med den normale rengøring, men vi har lidt travlt med at nå det hos alle, siger Jens Lassen.

Læs også Sosu'er inviterer politikere med på job: Hænger ikke sammen

Og fra 1. januar får de borgere, som ikke i forvejen har klippekortet, men som får pleje, sågar permanent ekstra hjælp.

Hver uge bliver de ældre tilbudt 15 minutters ekstra hjælp, som de selv må bestemme, hvad skal bruges til.