Ekspres-bus til storcenter

Ny ekspres-rute mellem Midtbyen og Randers Storcenter

Det behøver ikke være et enten/eller, når randrusianerne skal vælge, om de vil handle i midtbyens specialforretninger eller i storcentret i Paderup.

På et møde torsdag har kommunens miljø- og teknikudvalg besluttet at oprette en helt ny busrute. Det er en rute, som, med ganske få stoppesteder undervejs skal fragte passagerer mellem midtbyen og Randers Storcenter.
 
Ruten skal køre på skoledage og have direkte forbindelse mellem busterminalen og Paderup. Bussen vil køre i tidsrummet ca. kl. 7-9 med halvtimes drift og igen i tidsrummet ca. kl. 12-16.

- Hvis den nye ekspresbus bliver en succes, så vil jeg bestemt arbejde for at køretiden kan blive udvidet, men nu lader vi først bussen komme i gang med en morgen- og en eftermiddagskøreplan med halvtimesdrift, og så tager vi stilling til en evt. udvidelse senere, siger formanden for miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune Kasper Fuhr Christensen (SF) i en pressemeddelelse.
 
Den nye rute vil kunne køre turen fra busterminalen til Paderup på 12 minutter. Det næsten halverer rejsetiden i forhold til den ordinære rute 4, der bruger 20 minutter på at fragte midtbypassagerer fra Midtbyen til Paderup.

Den nye ekspresbusrute bliver sat i drift ved køreplanskiftet i sommeren 2012.