Ekspert: SIF er skrøbelige

Brøndby virker skarpere før bundbrag

Brøndby virker ifølge DR-kommentator Jan Kalborg i en bedre forfatning end Silkeborg forud for søndagens bundbrag i Superligaen.

Han mener, at Brøndby i øjeblikket viser mere vilje til at få vendt krisen end jyderne.

- For begge holds vedkommende er det vigtigt at komme godt ud af kampen. Uafgjort er bare ikke nok for nogen af holdene.

- Og taber man, så går man virkelig trængselstider i møde, siger Jan Kalborg.

Silkeborg næstsidstepladsen

Silkeborg har 11 point på næstsidstepladsen, mens Brøndby er sidst med ni point. Men Brøndby slog onsdag Silkeborg ud af pokalturneringen med 3-0, og i den kamp var der stor forskel på de to hold.

- Silkeborg har i lang tid virket skrøbelige. Når tingene går galt, så går det virkelig galt.

- I pokalkampen manglede der en god attitude. Silkeborg ligner ikke et hold, der vil gøre alt i verden for at redde sig.

- Keld Bordinggaard (Silkeborg-træner, red.) sagde bagefter, at han nu ikke har så mange flere redskaber tilbage, og nu er det op til spillerne.

- Det skulle han måske ikke have sagt til pressen, men holdt internt, for flere af spillerne slog ikke til, men han kan alligevel stå i en situation, hvor han skal bruge dem igen.

- Hans udmelding viser den frustration, der præger Silkeborg. Det kommer bag på Silkeborg og Bordinggaard, at holdet ligger i bunden, for det er jo ikke et væsentligt ringere hold end det, Troels Bech havde så stor succes med, vurderer Jan Kalborg.

- Brøndby er en lille tand skarpere. Selv om holdet har tabt mange kampe, så har der været tro på tingene og gnist i starten af mange af holdets kampe. Det er så bare væltet, når modstanderne har scoret.

- Brøndby plejer at komme bagud og være den jagende part, og det kan være en fordel for dem.

- Hos Silkeborg har jeg på intet tidspunkt set samme gejst, gnist og tro på tingene, siger Jan Kalborg, der mener, at det er Superligaens to svageste hold, der står over for hinanden.

Ingen trænerfyring

DR-eksperten regner ikke med, at et nederlag vil udløse en trænerfyring hos hverken Silkeborg eller Brøndby. Han tror, at Brøndby som minimum venter til vinterpausen.

- Efter at de har hentet John "Faxe" Jensen ind som konsulent, er der kommet lidt ro om Auri Skarbalius (Brøndbys træner. red.), og jeg tror ikke, at man fyrer ham, hvis Brøndby taber til Silkeborg.

- Bordinggaard bliver heller ikke fyret. Men sædet vil være brandvarmt, mener Jan Kalborg.

Kampen mellem Silkeborg og Brøndby bliver spillet søndag klokken 17.00.