Eksperiment: 30 dage i Randers - Sådan har vi gjort

Kom bag eksperimentet

00:34

TV 2 | ØSTJYLLAND har inviteret en ny studerende i Aarhus til at springe boligkøen i Aarhus C over og flytte til Østjyllands næststørste by, Randers.

Eksperimentet laver vi for at teste fordommene om, at man ikke kan studere i Aarhus og bo i en helt anden by.

Hvert år hører vi om boligmangel og dyre lejligheder i Aarhus, men samtidig ligger Østjyllands næststørste by kun 35 km nord for Aarhus. Kommunen har ledige og billige lejligheder og et ønske om at få flere unge til kommunen.

Hvem betaler?

TV 2 | ØSTJYLLAND betaler eksperimentet, dvs. huslejen og hovedpersonens telefonregning i de 30 dage, eksperimentet løber. Udgifter til transport og mad står hovedpersonen selv for.

Enkelte aktiviteter, som han deltager i under eksperimentet, er sponsoreret af private virksomheder.

Hvad kræver vi af vores hovedperson?

Vi kræver, at vores hovedperson lægger huslejens beløb - 3500 kroner - til side i den måned, hvor han bor i lejligheden, da vi ønsker, at oplevelsen af at bo i Randers som studerende på en SU er så autentisk som muligt. 

Læs også Randers-eksperimentet: - Det er helt uvirkeligt

I løbet af sine 30 dage i Randers skal han lave videodagbøger, hvor han fortæller om udfordringerne ved at bo i Randers og studere i Aarhus, og materialet har vi retten til at bringe på TV2 Østjyllands hjemmeside, sociale medier og i vores nyhedsudsendelse.

Hvad får hovedpersonen ud af det?

Tag over hovedet i 30 dage og muligheden for at blive boende, når eksperimentet er slut.

Mød Daniel i videoen øverst  i artiklen.