Ejer slukkede selv flammerne

Motorcykel eksploderede på åben gade

00:27

1 af 2

Tirsdag aften eksploderede en motorcykel tæt på Hovedbanegården i det centrale Aarhus og sendte flammer ti meter op i luften.

Eksplosionen fandt sted kort efter kl. 19 på hjørnet af Banegårdsgade og Banegårdspladsen, og ejeren af motorcyklen fik selv bekæmpet flammerne.

- Motorcyklen gik i stå ved lyskrydset. Jeg kunne se, at der kom flammer ud af karburatoren. Jeg havde noget klæde, som jeg forsøgte at slukke det med, siger Peter Nielsen fra Aarhus, der ejer Triumph-motorcykel fra 1978.

Men Peter Nielsen kunne ikke komme til at slukke ilden i første omgang.

- Så udviklede det sig, og der kom mere ild. Jeg gik lidt væk fra den, og jeg forsøgte at holde folk væk, hvis der nu skulle komme stumper flyvende, siger Peter Nielsen.

Pludselig eksploderede motorcyklen og kastede flammer 10 meter op i luften, som har efterladt de omkringliggende bygninger smurt ind i sod, ligesom en butiksrude knustes.

Se: Video: Motorcykel eksploderer

- Så kom der nogle løbende med en pulverslukker, og jeg fik så slukket ilden, inden brandvæsnet nåede frem, siger Peter Nielsen, som fortæller, at der var omkring 25 liter benzin på motorcyklen.

Peter Nielsen har haft den gamle motorcykel i seks år, men han havde lige haft den til det helt store service, hvor han måtte slippe 30.000 kroner for at få motoren restaureret.

- Jeg hentede den fra service mandag formiddag, så jeg nåede kun at køre 100 kilometer på den, siger Peter Nielsen, der dagen derpå ærgrer sig.

- Jeg er glad for, at ingen personer kom til skade ved ulykken, men jeg er ærgerlig og gal i skralden over, at alle de penge og alle de timer, som jeg har brugt på den, er væk, siger Peter Nielsen.

Han ved endnu ikke, om han skal have en ny motorcykel.

- Så langt er jeg ikke kommet. Nu skal jeg have afsluttet det her, og så må tage den der fra, siger Peter Nielsen.

Se motorcyklen eksplodere i videoen øverst på siden.