Efterskole på tvangsauktion: Der blev kun budt 100.000 kr.

Nord-Samsø Efterskole, der tirsdag var på tvangsauktion, blev ikke solgt i denne omgang. Eneste bud lød på 100.000 kroner

Foto: Google Street View

Der er budt 10.000 kroner. 20.000 herovre. 30.000 derovre. 40.000 i telefonen, og 50.000 kroner her på forreste række.

Folk, der har set "Auktionshuset" på TV 2, ved, at det kan gå stærkt, når noget er under hammeren.

Det gik også stærkt, da den konkursramte Nord-Samsø Efterskole tirsdag var på tvangsauktion ved Retten i Aarhus.

Der kom kun ét bud, og det lød på 100.000 kroner. Buddet kom fra Nykredit, fortæller Jens Brusgaard, der er kurator og advokat på ejendommen.

Den 3. januar holdes en ny auktion, hvor Nord-Samsø Efterskole skal under hammeren.

- Kommer der ikke til den tid et højere bud end de 100.000 kroner, så bliver ejendommen solgt til kreditforeningen for det beløb, siger Jens Brusgaard. 

Læs også Tvangsauktion: Køb efterskole med 70 sengepladser

Ejendommen, der ligger i naturskønne omgivelser ved Nordby, fungerede frem til 2016 som efterskole.

Ud over 70 sengepladser fordelt på 25 værelser følger der kontorfaciliteter, spisesal, stort køkken, værksteder, klasserum, foredragssal, en mindre idrætshal og en del jord med i handlen.

Bygningerne kan bruges til forskellige formål som for eksempel ferieudlejning, kostskole,  kursuscenter, vandrehjem/hotel, opholdssted eller blandet bolig/erhverv.

Op til tirsdagens tvangsauktion har der været en del interesse for ejendommen, men da der skulle penge på bordet, var der tavshed. For knap en uge siden sagde Jens Brusgaard til TV 2 I ØSTJYLLAND:

- Jeg vil tro, der har været 10-12 stykker, som har vist interesse. Det er både fra og udenfor Samsø. Vi forventer, at den bliver solgt til en udenforstående køber, da der er meget lidt gæld i ejendommen, sagde han.