Efterlysning: Museum indsamler ting og gode historier fra lokale

Har du en genstand, et foto eller en god historie, der knytter sig til herregården Gammel Estrup? Så kan det nu komme på museum

Medarbejderne på herregården håber, at mange mennesker har historier, småting og fotografier fra besøg, bryllupper, arbejdsopgaver og lignende på Gammel Estrup. Foto: Bitten Pedersen

Både ting og sager og gode historier efterlyses lige nu på Djursland.

Gammel Estrup – Herregårdsmuseet samler ind til en vidensbank om samspillet mellem herregården og lokalområdet under titlen ”Mit Gammel Estrup”. 

Læs også Kun to medarbejdere flytter med museum til Gl. Estrup

Rigtig mange lokale har forfædre, der arbejdede i og omkring herregården, og som har både gode historier og måske fotografier herfra.

Marie Aaberg Andersen, museumsinspektør 

- Gammel Estrup har altid været nært forbundet med lokalsamfundet. Rigtig mange lokale har forfædre, der arbejdede i og omkring herregården, og som har både gode historier og måske fotografier herfra. De historier, anekdoter og fotografier vil vi rigtig gerne høre og se, siger museumsinspektør og samlingsansvarlig ved Gammel Estrup – Herregårdsmuseet, Marie Aaberg Andersen.

Historier fra bedstefar

På museet oplever man, at der i nyere tid og i dag er et nært forhold mellem herregård og lokalsamfund, og at rigtig mange mennesker har historier, småting og fotografier fra besøg, bryllupper, arbejdsopgaver og lignende på Gammel Estrup. 

Det kan historier enten fra ens eget liv, fra ens bedstefar eller ens barnebarns liv.

Marie Aaberg Andersen, museumsinspektør 

- Det kan enten være fra ens eget liv, fra ens bedstefar eller ens barnebarns liv. De historier vil vi meget, meget gerne høre, fordi vi gerne vil kende mere til herregårdens mere nutidige rolle i lokalområdets kollektive erindring og fortsætte det nære bånd mellem herregård og lokalsamfund, siger Marie Aaberg Andersen.

Alt materiale og historier vil blive samlet ind til en ”vidensbank” og blive brugt i museets fortælling om det vigtige samspil mellem lokalområde og herregård gennem tiderne.

Læs også Gl. Estrup: Vi kunne også bare lave et ishus

Museet tager imod henvendelser på telefon fra 2. januar, men vil man møde personligt op, kan man gøre det mandag den 29. januar kl 16-18, hvor Gammel Estrup – Herregårdsmuseet holder ekstraordinært åbent for de lokale.

Museets personale står også klar med diktafon og fotografiapparat allerede tirsdag den 16. januar 2018 i tidsrummet 10-13 på Auning Hospital, så her er der også en mulighed for at dele sin historie, foto eller genstand med museet – og resten af Danmark.