Efter togulykke: Busser og færger under massivt pres

Den voldsomme ulykke, der kostede seks mennesker livet på Storebælt tidligere på dagen, påvirker alt trafik landet over

DSB har meldt ud, at togene ikke kører normalt igen før torsdag.

Togulykken, der tidligt onsdag fandt sted på Storebæltsbroen, har lammet togtrafikken resten af dagen.

Efter ulykken, der kostede seks mennesker livet, er broen igen åbnet op for den almene trafik, og det betyder, at rejsende mellem Sjælland og fastlandet søger andre veje, nu hvor togene er aflyst.

Læs også Seks dræbte i togulykke: Trafikken lammet i hele landet

- Vi har oplevet det på Kombardo Ekspressen. Alle afgange i begge retninger er totalt udsolgt. Det er nok fordi, at hvis man skulle have været med toget, så tager man ikke nødvendigvis bilen. De tager en bus i stedet. Alle billetterne blev flået væk, siger Jesper Maack, der er kommunikationschef for Molslinjen.

Vi kan godt se, at der er en øget efterspørgsel på vores linje mellem København og Aarhus sammenlignet med normale ugedage på denne tid af året. Vi kører så normalt, som det nu kan lade sig gøre.

Lotte Rystedt, Flixbus

Biltrafikken på broen har dog været afbrudt som følge af ulykken, og det betyder, at nogle busser ikke har kunne komme frem til tiden.

00:31

VIDEO: Jesper Maack fortæller, at der i afgangene resten af dagen vil være mange passagerer med Molslinjens færger. 

Luk video

- Vi kan godt se, at der er en øget efterspørgsel på vores linje mellem København og Aarhus sammenlignet med normale ugedage på denne tid af året. Vi kører så normalt, som det nu kan lade sig gøre. Der er selvfølgelig forsinkelser, siger Lotte Rystedt, der er presseansvarlig for Flixbus, til TV2 ØSTJYLLAND.

Færgerne bliver fyldt

Det er dog ikke alene busafgangene, der er bliver taget i brug i stedet for togene. Hos Molslinjen er færgeafgangene noget mere fyldte end normalt.

Redningsfolkene er massivt til stede ved ulykken. Foto: Michael Bager - Ritzau Scanpix

- Vi mærker et pres. De senere afgange i dag er der kun få billetter, og så kan vi mærke, at trafikmønsteret begynder at vende.  I formiddag var der meget søgning fra Jylland mod Sjælland, og den bølge skyller så tilbage nu, så de senere afgange fra Sjælland til Jylland begynder at blive belastede, siger Jesper Maack til TV2 ØSTJYLLAND.

00:28

Togtrafikken er hårdt påvirket landet over.

Luk video

DSB skriver på deres hjemmeside, at der indsættes togbusser over broen som erstatning for togene. På Facebook lyder den seneste udmelding, at togene forhåbentlig kører almindeligt igen fra klokken 04 torsdag morgen.

- Vi har sat to ekstra afgange på i aften fra København mod Aarhus, og to ekstra afgange i morgen tidlig fra Aarhus mod København. Det er nok fordi, der er en usikkerhed omkring DSB, og det gør, at folk helgarderer sig for at komme med bussen i morgen. Så der har vi sat lidt ekstra kapacitet ind, siger Jesper Maack til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Kæmpebølger aflyser flere færgeafgange

Ifølge Jesper Maack er det meget unormalt, at de har alle busafgange udsolgt på en almindelig onsdag.