Efter store frustrationer: Rasmussens Eurovisionshow reddet

I sidste øjeblik kom der styr på vindmaskinen og sneen ved Langå-musikerens Eurovision-optræden

Rasmussen fra Langå ved Randers vandt det danske Melodi Grand Prix. Billedet her er fra prøverne i Lissabon onsdag. Foto: Armando Franca - Ritzau Scanpix

Ved den ene prøve efter den anden har holdet omkring den danske Eurovision-deltager, Rasmussen, stået tilbage med rynker i panden og bekymrede miner.

Den sne der skulle fyge ind over danskeren på scenen til sidst blev nemlig ved med at ligne noget fra et hyggeligt juleeventyr og ikke en kraftfuld storm, som det var planlagt.

Læs også Grand Prix-Rasmussen: Jeg er nok ikke en rigtig viking

Men ved kostumeprøverne onsdag eftermiddag i Lissabon i Portugal - kun timer før Jonas Flodager Rasmussen fra Langå ved Randers skal på scenen i den store juryprøve, der tæller 50 procent af stemmerne - er der endelig kommet styr på effekterne. 

Det har været topfrustrerende. Vi har været ramt af manglen på snestorm, og det har fyldt meget. Vi har kun tre minutter, og de skal sidde i skabet.

Jan Lagermand Lundme, underholdningschef, DR

- Det har været topfrustrerende. Vi har været ramt af manglen på snestorm, og det har fyldt meget. Vi har kun tre minutter, og de skal sidde i skabet, siger Jan Lagermand Lundme, der er underholdningschef i DR.

- Der er røget mange mails frem og tilbage, og der har været holdt mange møder, og vi har haft tanker om, hvorvidt vi skulle flyve en special effects-mand herned, siger han.

Men katastrofen er altså afværget, ser det ud til.

- Nu tror vi på det. Det er klart, at når vi har en sang, der er maskulin og nordisk, så nytter det ikke, at det ligner noget fra et Disney-univers. Sneen dalede ned i hans skæg, så han lignede julemanden, siger Jan Lagermand Lundme.

Ved kostumeprøverne onsdag eftermiddag i Lissabon i Portugal - kun timer før Jonas Flodager Rasmussen skulle på scenen i den store juryprøve - kom der endelig styr på effekterne.  Foto: Armando Franca - Ritzau Scanpix

Har ikke kunnet skjule det

Så vidt muligt har han prøvet at spare den danske melodigrandprixvinder for de største bekymringer, men det har ikke været helt nemt.

Læs også Grand Prix-viking hyldet i Randers: - Du har gjort noget ekstraordinært

- Han har ikke været cc'et på vores mails, men vi har jo ikke kunnet skjule det for ham, når han har spurgt, om der var nogle fremskridt. Så han har jo også været frustreret, siger Jan Lagermand Lundme.

Danmark skal onsdag aften optræde for en fuld sal ved juryprøven, og torsdag gælder det så den store semifinale, hvor Jonas Flodager Rasmussen med sangen "Higher Ground" skal prøve at sikre en finalebillet.

02:02

VIDEO: Tidligere i år blev Jonas Flodager Rasmussen hyldet på rådhuset i Randers. Videoen er fra marts 2018.

Luk video

BLÅ BOG: JONAS FLODAGER RASMUSSEN

Navn: Jonas Flodager Rasmussen

Alder: 33 år

Fødested: Viborg

Nationalitet: Dansk

Uddannelse: Cand.mag. i musikvidenskab og dramaturgi

Karriere: Underviser på Scenekunstskolen ved Kulturskolen Viborg og ved Aarhus Teater Læring. Ved siden af er han frontfigur i bandet Hair Metal Heröes, der optræder med rockhits fra 1980'erne

Civilstand: Gift med Mia Flodager og far til døtrene Aia og Selma.

Bopæl: Langå

Jonas Flodager Rasmussen debuterede i melodigrandprixet under efternavnet Rasmussen

Nummeret "Higher Ground" er skrevet og komponeret af de to svenske sangskrivere Niclas Arn og Karl Eurén, som begge har haft flere sange med i det svenske melodigrandprix, Melodifestivalen, gennem årene

Kilder: DR, TV2 ØSTJYLLAND, Randers Amtsavis