Efter konkurs: Nu skal nyt firma stå for at hente skraldet

Randers Kommune opsiger samarbejdet med det udskældte skraldefirma RenoNorden. Fra maj håber man på at have en ny aftale på plads

RenoNorden bliver til maj afløst af et nyt skraldefirma i Randers.

RenoNorden er formentlig et af de mest udskældte firmaer inden for renovationsbranchen.

Det norske firma står blandt andet i Randers for at indsamle borgernes affald, men har gennem lang tid fået kritik for dårlige arbejdsforhold for skraldemændene, ikke rettidig afhentning af skrald og meget andet.

Nu opsiger kommunen samarbejdet med firmaet.

Vi har fået en garanti for, at der ikke bliver lukket for indsamlingen før tid. Affaldet kommer ikke til at flyde i gaderne.

Frank Nørgaard (DF)

Det bekræfter formand for Miljø- og Teknikudvalget Frank Nørgaard (DF) over for TV2 ØSTJYLLAND.

- I september gik det norske moderselskab for RenoNorden konkurs, og det har skabt bekymring for, om det på sigt vil påvirke indsamlingen af affald. Derfor har vi nu fået lavet en aftale om, at RenoNorden fortsætter indtil maj, hvor et nyt firma tager over, siger Frank Nørgaard.

01:24

I februar kunne vi fortælle historien om, at blandt andet borgerne i Øster Velling vest for Randers ofte oplevede, at skraldet ikke blev hentet til tiden. 

Luk video

Skraldeopgaven sendes nu i udbud, og Randers Kommune har så fået en garanti for, at den nuværende aftale stadig opfyldes indtil maj.

- Borgerne skulle ikke gerne komme til at mærke ændringer. Vi har fået en garanti for, at der ikke bliver lukket for indsamlingen før tid. Affaldet kommer ikke til at flyde i gaderne, slår Frank Nørgaard fast.

Skraldemænd trænger til ro

Hos skraldemændene modtages nyheden med blandede følelser.

- De trænger til at få ro omkring arbejdet. RenoNorden bød for billigt ind, og man frygter, at det samme kan ske igen. Så vi om et år skal igennem det hele en gang til, siger formand for 3Fs transportgruppe, Jens Laursen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også RenoNorden gået konkurs: Frygt ikke for din skraldespand

Ifølge ham har skraldemændene kæmpet for at få bedre arbejdsforhold under RenoNorden, og håbet er nu, at et nyt firma får styr på tingene.

Allerhelst ville vi gerne have opgaven kommunaliseret, så vi sikrer stabilitet på den måde.

Jens Laursen, 3F

- Vi håber sammen med skraldemændene på, at der kommer et firma, der kender til forholdene i Randers. Allerhelst ville vi gerne have opgaven kommunaliseret, så vi sikrer stabilitet på den måde, siger Jens Laursen.

Det kommer dog med stor sandsynlighed ikke til at ske, lyder det fra udvalgsformanden.

- I flere generationer har vi udliciteret opgaven, og der er lagt op til, at det fortsætter på den måde, siger Frank Nørgaard.