Brandfolk beskudt med raketter: - Man kaster sig og håber på det bedste

Kenneth Bøgh Egholm Jensen var til stede, da brandfolk fra Østjyllands Brandvæsen blev beskudt med fyrværkeri

02:05

Fyrværkeri ser flot ud på himlen nytårsaften, men det kan også være farligt, hvis det bliver brugt forkert.

Det var netop, hvad der skete i Aarhus søndag aften, hvor Østjyllands Brandvæsen ved syv episoder blev beskudt med fyrværkeri.

Læs også Brandfolk beskudt flere gange med bomberør nytårsnat

Kenneth Bøgh Egholm Jensen arbejder som freelance-fotograf, og nytårsaften var han ude for at dokumentere nattens forløb.

Under slukningen bliver der kastet fyrværkeri hen lige for fødderne af røgdykkerne, der var ved at slukke den her brand.

Kenneth Bøgh Egholm Jensen,fotograf

Derfor var han også til stede ved flere af episoderne, hvor brandvæsnet blev beskudt.

Den første episode var ved en brand i Rosenhøj i det sydlige Aarhus.

- Brandfolkene kommer og begynder at slukke deromme. Under slukningen bliver der kastet fyrværkeri hen lige for fødderne af røgdykkerne, der var ved at slukke den her brand. Heldigvis flyver fyrværkeriet et lille stykke, inden det sprænger, men det sprænger så tæt på, at nogle af stjernerne fra fyrværkeriet rammer brandfolkene, siger Kenneth Bøgh Egholm Jensen.

Kom tæt på

Det var ikke sidste gang, at Kenneth Bøgh Egholm Jensen skulle opleve dette. Et par timer senere var der opstået en ny brand i Rosenhøj, og da han var tæt på området, tog han derud igen. 

Da brandvæsnet ankom til stedet blev der igen kastet fyrværkeri efter dem.

Læs også Tre personer anholdt for at skyde fyrværkeri mod andre

- De parkerer herovre ved bilerne og begynder at slukke, og så bliver der kastet fyrværkeri efter dem, som lander mellem brandbilen og mig. Det bliver højst sandsynligt kastet ud fra ejendommen, da der ikke er nogle mennesker i nærheden. I ren refleks kaster man sig ind bag bilerne og håber på det bedste, inden det når at sprænge. Det er bare et ordentlig drøn, der kommer, og eksploderer lige for fødderne af brandfolkene, siger Kenneth Bøgh Egholm Jensen og fortsætter:

- De pakker ret hurtigt deres udstyr og kører ud fra området. Jeg kører selvfølgelig sammen med, og mens vi kører ud af vejen herovre bagved, bliver vi beskudt af bomberør, som flyver lige over bilerne og ned på forruden, mens vi kører herfra. 

Det var under slukningen af mindre brande i containere og skraldespande i Rosenhøj, at brandvæsenet oplevede at blive beskudt.  Foto: Øxenholt foto

Politi: Det er mangel på respekt

Hos Østjyllands Politi har man flere gange i løbet af natten været ude og assistere brandvæsnet i forbindelse med deres slukningsarbejde.

-Det er fuldstændig vanvittigt. Det er personale, der går ind for at hjælpe andre mennesker, og de skal selvfølgelig have lov til at udføre deres arbejde. Det er mangel på respekt over for både redningspersonalet og politiet, fordi vi også tre gange i løbet af natten har været udsat for beskydning med fyrværkeri, siger vagtchef Per Bennekov. 

Læs også Travl nytårsnat på skadestuen: Mest på grund af alkohol

Østjyllands Politi har nu sat gang i en efterforskning af nattens episoder, hvor der blandt andet bliver indhentet videomateriale, som skal kigges igennem.