Efter eksplosion: Vi forventer, at regler bliver overholdt

Efter eksplosion i Stjær skal andre gasledninger nu undersøges

01:30

Efter et hus i den lille by Stjær i sidste uge eksploderede på grund af et læk på en gasledning, vil Sikkerhedsstyrelsen nu sikre sig, at reglerne på området bliver overholdt.

- Vi forventer, at reglerne bliver overholdt, men det er klart, at hvis det viser sig, at reglerne ikke er fulgt, så er vi selvfølgelig nødt til at tage fat i branchen og finde ud af det her, siger chefkonsulent i Sikkerhedsstyrelsen Arne Hosbond.

Læs også Eksplosion i Stjær: Læk på gasledning var skyld i dødsulykke

Politiet fastlog i går, onsdag, at det var et gaslæk forårsaget af et defekt højspændingskabel, der var årsag til eksplosionen. Først i næste uge kommer Sikkerhedsstyrelsens endelige rapport, der skal forklare, hvordan det kunne ske.

Borgere er bekymret
Efter det kom frem, hvad årsagen til ulykken var, fortalte HMN GasNet, der ejede gasledningen, til tv2oj.dk, at andre beboere ikke skulle være bekymrede, og at det var et ekstraordinært tilfælde. 

Læs også Ulykkelig gas-direktør: Ingen grund til at være nervøs

Alligevel er beboere i området nu nervøse for, om noget lignende kunne finde sted igen.

- Jeg synes da godt, at de kunne prøve at undersøge om slangerne, de har skudt ind i, bliver slidt, eller hvis der er rotter nede under, om de bider i de slanger, siger Tove Skovsende, der bor i Stjær