Efter den danske sommer: Nu lukker Øboderne ned

Weekendmarkederne på havnen i Aarhus er ikke forløbet helt efter planen

Den 25. juni blev et nyt markedsprojekt ved havnen i Aarhus sat i søen. Øboderne skulle lørdag og søndag lokke gæster ned på Navitas, hvor en lang række madboder og en masse andre salgsboder ville tage imod. Den dårlige sommer har dog ramt projektet hårdt. Lejeaftalen bliver derfor ikke forlænget.

- Vi åbnede med fire weekender i træk med regn og blæst, og så har vi nok været lidt for entusiastiske i forhold til ikke at have en plan b klar. Det har vi lært nu, siger projektansvarlig Christian Willesen til tv2oj.dk.

Læs også De nye Øboder i Aarhus er kommet skidt fra start

At det hele meget hurtigt skulle stables på benene gav også visse udfordringer for folkene bag de nye øboder.

- Det tog lang tid at få tilladelsen fra kommunen i hus, og da det så lykkedes, skulle vi i gang med at samle et felt af stadeholdere. Tidligere på året havde vi med stor succes fået positive tilkendegivelser fra mange, men ikke alle var klar med så kort varsel, lyder det nu fra Christian Willesen.

Markedet blev derfor ikke så stort som håbet, men det var vejret, der var den værste modstander.

02:30

Du kan se et indslag om øbodernes problemer gennem sommeren her. 

Luk video

- Nu tager vi en timeout og satser på andre initiativer. Der er flere ting undervejs, som jeg ikke kan afsløre for meget om på nuværende tidspunkt. En ting er sikkert – vi tager vejret alvorligt fremover, slår arrangøren fast.

Det havde været muligt for Øboderne at forlænge lejemålet på Navitas, men det er altså ikke blevet vurderet, at det ville være sliddet værd.