Ecstasysag udsat et halvt år

En travl forsvarsadvokat er skyld i, at den store ecstasysag fra Århus udsættes med forventet dom sidst i marts næste år.

Den store ecstasysag i Århus, hvor tre amerikanske narkogangstere med samlede fængselsstraffe på 34 år indgår som vidner, bliver udsat med yderligere ni retsmøder i marts næste år og forventet dom den 19. marts. Dommen var ventet i næste uge.

Onsdag udeblev en af de tre danske tiltalte århusianere i sagen på grund af migræne, og dagens vidneafhøring af en de amerikanske narkogangstere blev aflyst.

Anklager Poul Gade oplyser, at han vil forsøge at beholde de amerikanske vidner i Danmark foreløbig til på mandag. Efter planen skulle de ellers hjemsendes på fredag.

- Enten bliver vi færdige med vidneafhøringen på mandag, eller også må vi indkalde de resterende to endnu ikke afhørte amerikanske vidner igen næste år. Den procedure vil tage mindst et halvt år at få igennem, siger Poul Gade.

Det er en af de tiltaltes forsvarere, advokat Michael Juul Eriksen, der er skyld i udsættelsen af sagen. Han har på grund af andre større straffesager ikke plads i sin kalender før til marts.

Retssagen er i forvejen stærkt forsinket.

- Det er forfærdeligt, konstaterede dommer Marianne Svendsen.