Ebola: Tryg ved behandling

Sygeplejerske behandles i Skejby

Foto: Colourbox

En dansk sygeplejerske er torsdag blevet fragtet hjem til Danmark, efter at den pågældende sygeplejerske har været i risiko for at blive smitte med ebola.

Risikoen opstod i forbindelse med en rensning, hvor sygeplejersken fik revet hul på sin beskyttelseshandske.

Hun er blevet fragtet til Århus Universitetshospital Skejby.

Hun skal nu igennem en udredning og eventuel behandlingsprocedure, der på forhånd er aftalt af Forsvaret og Dansk Sygeplejeråd, og hos sidstnævnte er man trygge ved det forløb, sygeplejersken nu skal igennem uanset, hvor lang tid det tager.

- Vi er af den opfattelse, at vedkommende er i de bedste mulige hænder, siger formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

- Der er lavet aftale med Forsvaret omkring både håndteringen af krisesituationen for den pågældende og vedkommendes familie, sådan at man tager hånd om helheden i det her. Selvfølgelig bliver alle meget forskrækkede, når man hører om én, der muligvis er smittet.

Se: - Hun er ved godt mod

Det er første gang, at Dansk Sygeplejeråd er stødt på forhold, hvor sikkerhedsudstyret for sygeplejerskerne, der er i Vestafrika for kæmpe imod ebola, har svigtet.

- Vi har været i mailkontakt med dem, der er sendt af sted undervejs. De har fået besked på, at de hele tiden er velkommen til at kontakte os, og det har ikke været vores indtryk, at de har været utrygge ved situationen, siger Grete Christensen.

Episoden ændrer ikke på Dansk Sygeplejeråds holdning til, hvorvidt danske sygeplejersker og læger kan tage sikkert til Vestafrika for at hjælpe med at komme det dødbringende virus til livs.

- Jeg er, som mange andre, af den opfattelse, at ebola er et rigtig stort og svært sygdomsudbrud, som dem af os, der kan, bliver nødt til at hjælpe med, siger Grete Christensen.