Ebola-læge udgiver dagbog

Sanne Jespersen donerer honorar til kampen mod Ebola

01:46

I september rejste Sanne Jespersen fra Aarhus til Vestafrika for at hjælpe i kampen mod ebola, der har kostet flere tusinde mennesker livet.

I den kommende uge udgiver hun en bog, der er en bearbejdet udgave af hendes personlige dagbog, hvor læseren kommer helt tæt på hendes arbejde med de døende og syge patienter.

- Nu hvor der er gået to måneder, siden jeg kom hjem, så er noget af det, som jeg tænker mest på de enkelte patienter, som gjorde et særligt indtryk, siger Sanne Jespersen.

Hun har under sit ophold i Sierra Leone i efteråret skrevet dagbog om de barske oplever med sygdom og død.

- Jeg var nødt til at lægge lidt mere distance til patienterne, end jeg normalt gør som læge her i Danmark, for at kunne holde til det, siger Sanne Jespersen.

Se tv-indslag: Ebola-lægens dagbog

Bogen, Ebola-lægens dagbog, udkommer den 10. december, og Sanne Jespersen donerer hele sit forfatterhonorar fra de solgte bøger til hjælp og bekæmpelse af Ebola-epidemien

Sanne Jespersen er ansat på infektionsmedicinsk afdeling på Skejby Sygehus i Aarhus og har daglig erfaring med smitsomme sygdomme.

Du kan høre mere om Sanne Jespersens oplevelser i Sierra Leone i videoen øverst på siden.

Du kan også høre mere om Sanne Jespersen i Nyhederne på TV 2 | ØSTJYLLAND i dag, søndag, klokken 19.30 og i Go' Morgen Danmark på TV 2 på onsdag.