Ebola-alarm afblæst

Patient har ikke ebola, fortæller ledende overlæge

00:50

1 af 2

Den patient, som torsdag var indlagt på Aarhus Universitetshospital for at blive undersøgt for ebola, har ikke ebola. Det oplyser Aarhus Universitetshospital.

- Vi havde en patient, som var under mistanke for at kunne have ebola, men det har vi afkræftet mistanken om, siger Lars Østergaard, der er ledende overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den pågældende patient havde opkast, der indeholdt blod, og følte desuden generel utilpashed, hvilket kan være symptomer på ebola. Derudover skulle patienten have opholdt sig i den vestlige del af Afrika, hvor smitten har sin udbredelse.

- Når vi får en historie om en patient, der kunne have været i området og har symptomer, der svarer til ebola, så sætter vi et beredskab i gang med højisolationsstuer og transport, fortæller Lars Østergaard.

Det er anden gang, at der har været mistanke om ebola herhjemme. Fredag i sidste uge var en DR-medarbejder indlagt på grund af mistanke for ebola, men det viste sig ikke at have noget på sig.

Ebola har kostet mere end 3.400 menneske livet primært i Vestafrika.

Se hele interviewet med ledende overlæge Lars Østergaard øverst i artiklen.