Dyrt at fyre en tillidsmand

Virksomhed skal betale 100.000 kroner

Nu bliver det dyrere at fyre tillidsvalgte medarbejdere. Det skriver avisen.dk.

I en ny dom fra Horsens måtte en virksomhed betale 100.000 kroner i godtgørelse for at fyre en arbejdsmiljørepræsentant. Og det rummer stor signalværdi, mener HK Privat.

- 100.000 kroner er et signal om, at det her er en vigtig overtrædelse af loven, siger Jesper Schmidt Sørensen, faglig chef i HK Privat til Avisen.dk.

Bøden kommer, fordi virksomheden gik konkurs, og efterfølgende, i en virksomhedsoverdragelse, valgte at genansætte halvdelen af medarbejderne i det nye firma, uden at genansætte den tillidsvalgte arbejdsmiljørepræsentant.

Sagen er ifølge en ekspert i arbejdsretslige sager et eksempel på en ny tendens mod, at det bliver dyrere og dyrere for arbejdsgiverne at fyre beskyttede medarbejdere.

- Gennem de sidste ti år har vi set en fordobling i udmålingen af disse her godtgørelsesbeløb, siger Christian Harlang, der er advokat med mere end 30 års erfaring med sager indenfor ansættelses- og arbejdsretlige problemstillinger til.

Hos Dansk Arbejdsgiverforening mener man, at beløbet lader til, at være i den høje ende af skalaen. Men ansættelseschef Flemming Dreesen understreger, at det er vanskeligt at læse ud af sammenhængen.

- Jeg tror ikke på, at det er en fidus til at komme med tilidsvalgte medarbejdere, siger han.

Kilde: Avisen.dk