Dyrere at være husejer i Aarhus

Skal i gennemsnit af med 955 kr. mere om året

Den nye aftale for kommunernes økonomi kan i 2014 komme til at koste aarhusianske parcelhusejere 955 kroner mere om året.

Aftalen sætter tal på, hvor meget de fleste grundejere rundt omkring i landet kommer til at stige i kommunal ejendomsskat - den såkaldte grundskyld.

Ifølge en opgørelse fra Danske Banks stiger grundskylden med 6,3 procent. Tallet er ikke endelig vedtaget, men ifølge Danske Banks privatøkonom Las Olsen plejer tallet at blive, som det er i aftalen om kommunernes økonomi.

- Det kan virke mærkeligt

Det betyder ifølge Danske Bank, at en gennemsnitlig parcelhusejer i Aarhus Kommune skal af med 955 kroner mere om året sammenlignet med 2013.

- Det kan virke mærkeligt, at grundskylden stiger, selv om grundværdierne ikke gør det, og kommunerne ikke sætter skatten op. Men det skyldes det meget specielle system for grundskylden, hvor tidligere stigninger i grundværdierne er mange år om at slå igennem i den skat, man faktisk betaler, siger Las Olsen i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at stigningerne næppe vil være noget, der for alvor vælter budgetterne eller sender huspriserne nedad i 2014.

- Men nogle steder er der udsigt til stigende grundskyld mange år endnu, og det er i hvert fald noget, man skal være opmærksom på i sin budgetlægning, og hvis man overvejer at købe hus, siger han.