Dyrenes Beskyttelse: Hundekøbere skal stille krav

Det er vigtigt, at man sætter sig ind i, hvor den hund man køber kommer fra

02:15

22 hunde er lige nu ved at komme til kræfter igen på Brande Dyreinternat efter at være blevet fundet vanrøgtede på en gård i Randers.

Det er desværre ikke længere en sjældenhed.

- Hos Dyrenes Beskyttelse har vi set adskillige af de her sager de seneste måneder. Det ser vi en stigning i, siger Jens Jokumsen, der er chefkonsulent hos Dyrenes Beskyttelse. 

Læs også Lille Freja blev vanrøgtet: Havde 700 gram afføring i pelsen

Han fortæller, at motivet for vanrøgt af hundene ofte er penge, men at det nogle gange også bare er folk, der er kommet for langt ud.

- De sager, hvor Dyrenes Beskyttelse har været involveret, er det for at tjene penge. Det har også nogle gange en social slagside. Det kan være sygdom eller være vokset folk over hovedet, og det kan betyde, at de kommer i en situation, hvor de ikke kan overskue det længere, siger han. 

Chefkonsulenten henstiller derfor til, at man er meget opmærksom, når man skal købe en hund.

Læs også Vanrøgtssag: 27 hunde fundet i skidt og afføring

- Det er vigtigt, at dem der er i markedet for at købe en hund, de skal stille nogle krav. De skal være opmærksomme på, hvad de ser, når de kommer derud. Man skal aldrig nogensinde tage imod en hvalp på en parkeringsplads eller få den leveret ved døren. Insister på at komme ud og se de rammer, hvor hvalpen er vokset op. Det er enormt vigtigt, at man stiller nogle krav der, siger Jens Jokumsen. 

I videoen øverst i artiklen kan du se hele interviewet med Jens Jokumsen.

02:15

VIDEO: Hunden Freja vejede 5,5 kilo, da hun kom til Brande Dyreinternat. Derefter klippede de ansatte 700 gram afføring og knolde af hende.

Luk video