Dyrebare knolde i høj kurs
28.000 kr. kiloet holder ikke folk tilbage
Med en kilopris der kan få de fleste til at falde bagover, skulle man ikke tro, at trøfler er nemme at få afsat. Men i gårdbutikken hos Bichel Vine i Hjortshøj har man denne december haft den største efterspørgsel nogensinde på de dyrebare knolde.
Det er ikke dem af chokolade, det handler om men selvfølgelig den særlig type svamp, der lever under jorden. I gårdbutikken i Hjortshøj har man solgt to forskellige slags: den hvide der koster 28.000 kroner pr kilo, og den sorte der kan erhverves for 18.000 kroner kiloet.
- Vi fik 700 gram hjem af den hvide slags, og vi kunne godt have solgt mere. Den sorte er der røget knap et kilo af. Der er aldrig blevet solgt så meget før, siger ejeren Gunnar Steen Jakobsen.
Ejeren af Bichel Vine tror og håber på, at de fleste vil anvende trøflen nytårsaften og rive den ud over en bøf.
Trøflen skal plejes som et lille barn
Det faktum, at trøfler er meget svære at dyrke og derfor stadig skal findes ude i de store italienske skove af hemmelighedsfulde italienske mænd med trøffelopsnusende hunde medvirker til mysteriet og den dertilhørende høje pris.
Den dyre friske trøffel holder sig i 8-9 dage, når man får den hjem.
- Man skal pleje den som et lille barn. Den skal ligge pakket ind i køkkenrulle i en lufttæt beholder, og så skal man "skifte ble" på den hver dag, siger Gunnar Steen Jakobsen.
Trøflerne, der er blevet solgt i Hjortshøj, er købt gennem en lokal restauratør i Aarhus, der har en god kontakt i Italien, hvor de bliver fløjet direkte fra.