Dynaudio indvier nyt lydlaboratorium i Skanderborg

1.600 m2 stort forskningscenter og lydlaboratorium er klar

01:10

Højttalervirksomheden Dynaudio i Skanderborg har tirsdag indviet sit nye store forskningscenter og lydlaboratorium til en værdi af 30 millioner kroner.

Laboratoriet er betalt af Dynaudios nye kinesiske ejere fra Goertek, og det er på 1.600 kvadratmeter fordelt over tre etager og har plads til 50 audio-ingeniører, der skal forske i og udvikle nye lydprodukter.

Læs også Dynaudio solgt til udlandet

- Vi har fået muligheden for at udvikle en masse nye produkter, som vi ved, at der er efterspørgsel på. Vi er i en luksussituation. Det er et privilegie at være i stand til at forfølge sit høje ambitionsniveau. Det er ikke kun et spørgsmål om at have ekstra kapital, det er også et spørgsmål om at have adgang til teknologier, som vi ikke har haft adgang til før, og det hjælper os helt sikkert, siger Claus Rasmussen, der er chief commercial officer i Dynaudio.

Målerummet i den nye bygning, der ifølge virksomheden er Nordeuropas mest avancerede målerum for lyd, består af flere højtaler-elevatorer og en seks meter bred halvbue i et metalgitter, der roterer i hele rummet og måler lyden fra alle vinkler.

Dynaudios nye forskningscenter i Skanderborg.

- Vi har et fantastisk godt ry ude i markedet, men vi må nok også erkende, at vi har været lidt en velbevaret hemmelighed i den brede befolkning, og det er selvfølgelig en af de ting, som vi ønsker at ændre, siger Claus Rasmussen og fortsætter:

- Vi har tænkt os at gå ind på det, der hedder custom installation market. Det vil sige produkter, som bliver integreret i vægge, lofter og så videre i hjem, og vi har også planer om at komme ud med produkter, der er lettere og nemmere at integrere i hjemmet end de produkter, vi har i dag.

Dynaudio blev grundlagt i Skanderborg i 1977 og holder til på Sverigesvej, og virksomheden har blandt andet haft succes med at lave højtalere til bilmærkerne VW og Bugatti.

Du kan se interviewet med Claus Rasmussen i videoen øverst på siden.