Dykkerudstyr uden fejl

Dykkerudstyr ikke skyld i 21-årig kvindes død

Politiet frikender det dykkerudstyr, en 21-årig kvinde brugte, da hun på tragisk vis druknede i Bryrup Langsø syd for Silkeborg.

- Kvindens dykkerudstyr er blevet undersøgt og afprøvet på Søværnets Dykkerskole, og konklusionen er, at der ikke er noget i vejen med udstyret, siger Keld Grosen Jensen vicepolitikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.
 
21-årige Anne-Mette Toft Hansen druknede d. 10. juli, efter at hun sammen med nogle veninder var taget ud for at lede efter nogle solbriller i Bryrup Langsø.

Keld Grosen mener, at en række af uheldige omstændigheder er skyld i hendes død.

Eksempelvis havde hun et seks kilo tungt dykkerbælte omkring livet, hun ikke afmonterede, da hun gik til bunds. Den 21-årige kvindelige dykker havde samtidig ingen svømmefødder på, og selvom hun havde iltflasker monteret på ryggen, tog hun ikke mundstykket ind i munden.
 
Konklusionen fra Søværnets Dykkerskole er, at selv en habil dykker med et seks kilo tungt dykkerbælte ikke havde overlevet i ferskvandet, hvor der ikke er så meget opdrift som i saltvand.

Hvis hun havde haft svømmefødder på, havde hun haft nemmere ved at komme op til vandets overflade og dermed også større chance for at overleve, forklarer vicepolitikommissær Keld Grosen Jensen.