Dykkerbutik bestjålet flere gange: Politiet kommer ikke

- Man bliver nødt til at sige, at der er en pistol, så kommer de med tre biler. Men det dur da ikke, at man er nødt til det, siger butiksejer

01:12

Søren Wiesauer føler sig magtesløs, fordi politiet ikke kommer, når tyve åbenlyst stjæler i hans butik.

En dykkerbutik i Åbyhøj blev onsdag udsat for tyveri omkring klokken 16.00.

Seks mand kom ind i butikken. Et par af dem spurgte ekspedienten efter veste, resten gik i gang med at tømme butikken. På videoen fra overvågningskameraet kan man se, hvordan de bærer ting ud.

Læs også Fik bøde for efterlysning af tyv: De andre butikker betaler

Harpuner bliver såret ned fra væggen, ligesom butikken mangler knive, finner og andet dykkerudstyr.

Bestjålet flere gange

Ejer af butikken, Søren Wiesauer, er vred over den måde, som tyveriet efterfølgende er blevet håndteret på af politiet. Ikke mindst fordi det er fjerde gang inden for kort tid, at han har ønsket politiets hjælp i forbindelse med tyveri. Han har ikke hørt yderligere fra politiet i nogen af tilfældene. 

Overvågningsvideoen viser tydeligt tyvenes ansigter. De er sløret her, men det er de ikke på den video, som politiet har fået overdraget.

- I går ringede jeg så ind til dem igen og siger, at nu er der seks personer, der har været her. Men man føler, at de er ligeglade, og at man bare kommer i bunken, siger Søren Wiesauer.

Han vil gerne have, at der kommer en patrulje.

- Så man føler, at der bliver handlet. Jeg har knoklet ti år for at min forretning op at stå. De siger, at de ikke har ressourcer, men det kan jeg da ikke bruge til noget, når der kommer nogen og tømmer min butik, siger Søren Wiesauer.

Ikke den store forståelse

Søren Wiesauer har ikke den store forståelse for, at politiet i øjeblikket bruger ressourcer på topmødet om antiradikalisering, fodboldkamp osv.

- Det skal resten af Aarhus da ikke lide under. Kan man bare røve, når der er store arrangementer i Aarhus, siger Søren Wiesauer.

I går eftermiddags kom seks personer ind i Søren Wiesauers dykkerbutik og gik i gang med at klipper harpuner og andet specialudstyr ned fra væggene.

Videoen fra butikkens overvågningskameraer viser tydeligt, ansigterne på dem, der var inde i dykkerbutikken.

De siger, at de ikke har ressourcer, men det kan jeg da ikke bruge til noget

Søren Wiesauer, om politiets indsats

- Man kan se, at de kigger direkte ind i overvågningen og er pisse ligeglade. Det dur da ikke. Jeg er en borger, der har ret til at få retshjælp. Jeg får ikke hjælp af politiet, men hvis jeg lægger dem på facebook får jeg en bøde, siger Søren Wiesauer.

Havde ekspedienten råbt 'stop tyven', havde tyveriet været et røveri.

- Når der kommer seks store fyre ind, skal ekspedienten, der står alene, da ikke stå og begynde at råbe ad dem, selv om han godt kunne se, at der var noget galt. Det er da utrygt, siger Søren Wiesauer.

Østjyllands Politi har oplyst til Søren Wiesuer, at der ingen garanti er for, at der kommer en patrulje, hvis han henvender sig om et tyveri igen.

Læs også Tastefejl sendte butik i shitstorm: Nu vader den i kærlighed

- Det er en prioritering, fik jeg at vide. Man bliver nødt til at sige, at der er en pistol, så kommer de med tre biler. Men det dur da ikke, at man er nødt til det, siger Søren Wiesauer.

Ingen reaktion

Som beskrevet tidligere, har Søren Wiesauer tidligere anmeldt tyveri fra sin butik.

Ifølge ham har han ingen reaktion fåret fra politiet. Heller selv om han har gjort opmærksom på, at han har tydelige overvågningsbilleder.

- Der har været en kommunikationsbrist. Er det vores skyld skal jeg være den første til at beklage. Vi vil gerne kigge det igennem fra de tidligere tyverier, siger Martin Frank Rasmussen, der er vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi.

03:09

VIDEO: Her kan du høre hele forklaringen fra Østjyllands Politi.

Luk video

Ifølge ham er det ikke ualmindeligt, at borgere bliver bedt om at lave en skriftelig anmeldelse.

- Det gør vi tit ved almindelige butikstyverier. De ressourcer, vi har, bruger vi på den alvorligste kriminalitet først. Det er så ikke det samme som, at vi ikke tager anmeldelsen alvorligt, for det gør vi, siger Martin Frank Rasmussen.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.