Dus med Randers: Dyrevennen Poul Thomsen er tilbage

TV-legenden Poul Thomsen er tilbage i ’dus med dyrene’ – Randers-versionen

01:48

Det er godt nok mange år siden, at Poul Thomsen huserede i stuerne i sit program ’Dus med Dyrene’, men folk husker ham bestemt stadig.

- De siger ’nej hvor er det dejligt at se dig igen, og nej hvor vi savner dig i fjernsynet’, og det varmer jo en ældre mands hjerte, siger Poul Thomsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Thomsens hund på plejehjem

Den ikoniske tv-vært er blevet reklamesøjle for Randers Kommune, og han bor da også selv blot ti kilometer fra byen.  

- Han kan være med til at give den fortælling, vi har at byde på, så vi højner kendskabet til den by og den natur, vi har, siger Anne-Mette Knattrup, der er turistchef i Randers. 

Poul Thomsens tro følgesvend, Balder, døde i 1984. I stedet har han nu hunden Lillebror ved sin side.

Poul Thomsen er gået med til at indspille nye afsnit af ’Dus med Dyrene’, denne gang med fokus på naturen omkring Randers.

Jeg håber og tror, at det fremgår, at jeg har lys oveni hovedet endnu

Poul Thomsen

- Jeg kan godt lide Randers, det har jeg altid kunnet. For en naturmand som mig, er Randers jo et mekka, siger Poul Thomsen. 

Den trofaste følgesvend Balder døde i 1984 – altså for snart 33 år siden, men Poul Thomsen har i programmerne i stedet hunden Lillebror ved sin side. For det er ifølge ham helt udelukket at lave sådan et program uden en hund.

Poul Thomsen er efterhånden gået hen og blevet 78 år, men han tror stadig, at han har mange gode år endnu.

Læs også Det var kattens: Torkild kan ikke fordrage fruens 11 katte

- Jeg døjer jo også med gigt og sådan noget, men jeg håber og tror, at det fremgår, at jeg har lys oveni hovedet endnu, siger han. 

Poul Thomsen var vært for ’Dus med Dyrene’ i DRs monopoldage. Programmet kørte i perioden 1980-1985. Senere stod han i spidsen for spørgeprogrammet ’En naturlig forklaring’ og hundequizzen ’Hund og hund imellem’​.

Han modtog Modersmål-prisen i 1980.

Mød Poul Thomsen og hør hans lovprisning af Randers i videoen øverst i artiklen.