Dumpekarakter til Syddjurs

Dårligst til at få ledige i job

Arbejdsløse i Syddjurs Kommune er på passiv forsørgelse længere, end de ville være, hvis de boede i en anden kommune.

Kommunens serviceniveau i beskæftigelsessystemet får dumpekarakter i en ny undersøgelser fra KORA - Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning. Det skriver Avisen.dk.

Her har man målt service og produktivitet på en række områder i landets 94 kommuner, og målingen afslører, at der er stor forskel på kommunernes evne til at få folk i job.

- Tallene viser, at borgerne i de kommuner, der får de laveste karakterer, går længere på passiv forsørgelse end forventet, siger Kurt Houlberg til Avisen.dk.

Tal overrasker borgmester

Målt på det gennemsnitlige antal dage på dagpenge, kontanthjælp, sygedagpenge eller permanente ydelser på et år havner kommuner som Lolland, Billund og Dragør i toppen - mens Syddjurs og Ballerup ligger helt i bund.

På en skala fra 0,0 til 1,0 får Syddjurs karakteren 0,67.

Borgmester Kirstine Bille (SF) fra Syddjurs har svært ved at forklare, hvorfor hendes kommune ligger på sidstepladsen blandt alle landets kommuner, når det kommer til at få kommunens borgere i arbejde.

- Når jeg ved, at vi i øvrigt er en veldrevet og effektiv organisation, så overrasker det mig da, at vi ligger lavt. Men jeg ved, at afdelingen konstant arbejder på at forbedre både dens produktivitet og dens service, siger hun til Avisen.dk