DSB spærrede passagerer inde i tre timer

Flere hundrede passagerer måtte affinde sig med tropetemperaturer og stinkende toiletter, mens de ventede i havareret tog på vej til Århus.

Blot én passager fik lov at forlade et 35 grader, havareret DSB-tog. Hun blev kørt væk bag i en ambulance efter et ildebefindende, skriver Urban.

De resterende op mod 500 passagerer måtte vente i tre timer i det overfyldte tog, da det
havarerede omkring 100 meter fra banegården i Odense.

Der var ingen salgsvogn, og automaterne var tomme eller i stykker. Såvel pensionister som spædbørn måtte klare sig uden mad og drikke. Ventilationen forsvandt sammen med strømmen, og toiletterne var ubrugelige. Det beretter journalist Line Holm Nielsen, Berlingske Tidende, der var blandt de indespærrede passagerer på 16.56-toget fra København til Århus i fredags.

- Toilettet stank i varmen. Brugt håndpapir, bleer, tampax og madaffald lå i en mandshøj bunke på afsatsen ved siden af vasken. Der var ingen håndsæbe, skriver Line Holm Nielsen i sin artikel om DSB-fadæsen på Berlingske.dk.

Selv om hun valgte at holde tissetrangen i ave i tre timer, havde hun mere ondt af de små
børn omkring hende, som forældrene gjorde deres bedste for at trøste. Desværre havde dobbeltdækkertogets enlige konduktør ingen mulighed for at berolige passagererne. For han vidste - som sine kolleger - intet om situationens tidshorisont.

- Er landets tog-mastodont virkelig så uprofessionel, at det ikke kan præstere nogen form for service over for 500 strandede passagerer en tidlig fredag aften, spørger Line Holm Nielsen og understreger, at passagererne ikke blev tilbudt så meget som en kiks.

DSB læste i går journalistens artikel om oplevelsen og har desuden modtaget en række klager fra fortørnede passagerer. Deres trafikinformationschef, Tony Bispeskov, valgte at undskylde:

- En række uheldige omstændigheder betød, at passagererne alt for længe måtte vente i et varmt, overfyldt og uhumskt tog. Årsagen til, at passagererne måtte vente så længe,
er, at vi i første omgang arbejdede på, at vi kunne få toget i gang igen. Det lykkedes desværre ikke, beklager DSB's Tony Bispeskov.

De tre timers ventetid skyldtes, at et andet lokomotiv skulle køre fra København til Odense for at bugsere toget 100 meter.