DSB lukker billetautomater

Vil forebygge hærværk i forbindelse med nytår

Foto: Colourbox

Alt for mange billetautomater ryger i luften nytårsaften på grund af hærværk.

Det har fået DSB til igen i år at tage sine forholdsregler. Derfor bliver alle udendørs billetautomater i dag lukket til og med den 2. januar.

Lukningen sker fra i dag klokken 12 og berører alle billetautomater på perroner og ved togstationer.

Hvis man skal med toget de kommende dage, skal man i stedet bestille en billet via DSBs billet-app, på dsb.dk, ved salgssteder på togstationerne, bruge Rejsekortet eller i yderste tilfælde købe billetten i toget.

- Der er ingen vej udenom en kontrolleret nedlukning, hvis vi skal undgå omfattende hærværk, der sætter automaterne ud af spillet i en længere periode, siger trafikinformationschef i DSB, Tony Bispeskov, i en pressemeddelelse.

Hver enkelt billetautomat koster omkring 250.000 kroner. Det kan derfor blive en bekostelig affære, hvis flere automater bliver ødelagt som det blandt andet var tilfældet i vinteren 2007 og 2008.

Dengang mistede DSB hele 47 billetautomater på grund af hærværk. Sidste år blev 10 automater ødelagt i forbindelse med nytåret.

Det er igen muligt at benytte sig af de udendørs billetautomater senest fra den 2. januar klokken 12. Nogle automater vil allerede være i drift igen fra den 1. januar, lyder meldingen fra DSB.