DSB klar med nødberedskab

Vil give Aarhus bedre togdrift i snestorm

DSB håber at kunne tilbyde mere stabil togdrift i snesvejr

DSB vil i vinter gøre en indsats for at sikre mere stabil trafik mellem landsdelene i for eksempel kraftigt snevejr.

Som noget nyt indsættes et mobilt rejsehold, der kan styre trafikken fra f.eks Aarhus, så man undgår, at snestorm i Nordjylland betyder forsinkelser i togtrafikken til København. Rejseholdet kan populært sagt opdele landet, så der køres efter nødkøreplan i snestormen og tilstræbes normal trafik i resten af landet.

Selv om DSB og Banedanmark således har forberedt togdriften på den kommende sne og is, gør passagererne klogt i at tjekke vejrudsigten, før de tager toget til vinter.   Det siger Banedanmarks områdechef, Klaus Bergman, efter at DSB og Banedanmark belært af sidst års store mængder sne har forberedt sig til den kommende vinter.

- På de hårde vinterdage kan vi ikke udstede nogen garantier. Vi gør vores yderste, men vores kunder skal være forberedte på, at der kan opstå forsinkelser, siger han.

DSB prøver at orientere passagererne, dagen før togtrafikken ændres og i nogle tilfælde med flere dages varsel, siger DSB's trafikchef, Stig Friisbæk.

- Som udgangspunkt vil det altid være en god idé at tage af sted i god tid, når vi varsler ændringer, og være forberedt på, at der er mange kunder i togene, når det sneer og er koldt, siger han.