DSB hjælper SAS med ekstra lyntog

Lufthavnen i Tirstrup hårdt ramt af aflyste afgange. Derfor har DSB indsat ekstra tog mellem Århus og København.

Endnu før SAS har oplyst, om flytrafikken til og fra København også torsdag vil være lammet af massive aflysninger, har DSB besluttet at sætte ekstra tog ind på ruten mellem Århus og København både onsdag og igen torsdag.

Regionschef Knud Erik Bendixen oplyser, at DSB allerede onsdag morgen indsatte ekstra togsæt med 140 siddepladser i hver på lyntogene mellem Århus og København.

- Jeg kan ikke love, at vi har kapacitet til at indsætte ekstra togsæt ved hver timeafgang, men vi bestræber os på at gøre det i de mest trafikbelastede perioder, siger Knud Erik Bendixen til Ritzau.

Han havde onsdag eftermiddag ikke oplysninger om, at passagerer var mødt op forgæves på stationerne.

<B>Trafikken næsten lammet</B>
Fra Aarhus Lufthavn i Tirstrup er indenrigstrafikken næsten helt lammet, idet SAS næsten udelukkende bruger den groundede flytype her. SAS opfordrer passagerer til at tage toget til København, og i nogle tilfælde er passagerer blevet sendt med taxi til Billund for at nå en udenrigsforbindelse her.

Som følge af, at SAS har sat samtlige sine 23 Dash 8-fly på jorden, har flyselskabet besluttet, at alle billetter til SAS-flyvninger fra onsdag og til og med søndag kan refunderes.

Aflysningerne berører 6000 passagerer i Danmark.