DSB fjerner IC3-tog

DSB fjerner IC3-togene mellem Aarhus og Esbjerg

Når man fremover skal rejse mellem Aarhus og Esbjerg, skal man regne med, at turen tager en halv time længere end i dag. Det skriver Ritzau. 

Når togselskabets nye køreplan træder i kraft til december, kan passagererne mellem Esbjerg og Aarhus nemlig se frem til, at IC3-tog er erstattet med gamle og langsommere bumletog. 

- Der kommer lige pludselig MR-tog igen mellem Esbjerg og Aarhus i stedet for IC3, og det betyder en væsentlig forlængelse af køretiden, fortæller chefkonsulent Jørgen Præst fra det regionale trafikselskab Sydtrafik til Ritzau.

De såkaldte MR-toge er 10-15 år ældre end IC3-togene og har en tophastighed på beskedne 130 kilometer i timen, mens IC3-togene kan køre 180 kilometer i timen.

Ifølge DSB er begrundelsen for beslutningen om at fjerne IC3-tog fra ruten mellem Aarhus og Esbjerg, at selskabet har enorme problemer med de nye IC4-tog. De berømte IC4-tog blev først forsinkede i adskillige år, og siden har de vist sig ubrugelige til stabil drift, hvilket har givet store materielproblemer i selskabet.