Dropper udvidelse af asylcenter

Udlændingestyrelsen dropper udvidelse i Ebeltoft

Asylcentret på Mariesmindevej i Ebeltoft skal ikke udvides alligevel.

Udlændingestyrelsen har meddelt Syddjurs Kommune, at de dropper planerne om at udvide fra 210 til 350 flygtninge på Mariesmindevej - i hvert fald indtil videre.

- Det er korrekt at Udlændingestyrelsen har meddelt, at de indtil videre ikke ønsker at udvide på Mariesmindevej. De har ikke brug for pladsen, som det ser ud nu, siger borgmester Claus Wistoft (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det har jeg det udmærket med, fordi det er jo ikke det eneste projekt, vi bruger kræfter og tid på. Det er en del af det at være en kommune - at vi er åbne for alle udviklingsmuligheder, og det her - det har været én af dem.

Se: Stemmer ja til flere flygtninge

Kommunen har ellers arbejdet på højtryk for at imødekomme Udlændingestyrelsens ønske om plads til 140 ekstra flygtninge. I oktober blev planerne diskuteret ved et borgermøde og den 29. oktober stemte 22 af byrådets 27 medlemmer for udvidelsen.

- De har ønsket at sikre sig adgang til at udvide - og det har de nu fået ved at byrådet har besluttet, at man er positiv overfor en udvidelse, hvis den kommer, siger borgmesteren

- Så tager vi til efterretning, at Udlændingestyrelsen har sagt indtil videre, men vi fornemmer også at det hurtigt kan ændre sig.