Dropper sæbe til glidebane

Arrangørerne bag Randers City Slide tror på, at luftmadrasser kan gøre arbejdet

Foto: Randers Kommune

Arbejdet med at opføre en 200 meter lang glidebane gennem Østervold i Randers kræver en hel del forberedelse.

Der skal indhentes tilladelser fra kommune og politi og godkendelse fra Teknologisk Institut. Beredskabsplaner, risikovurdering og skilteplaner skal udarbejdes, så alt kommer til at forløbe efter planen.

Det er den 15. august, at randrusianere og andre vandhunde, der kan lide et godt sus i maven, har mulighed for at prøve den lange vandrutsjebane Randers City Slide.

Se også: Stor interesse for City Slide

I første omgang var idéen, at der skulle sæbevand på banen for at sikre bedre fart, men den er nu blevet droppet, afslører arrangørerne.

Det skyldes ifølge projektleder Mette Bjærge miljøhensyn og fordi der er er ikke er de optimale forhold på Østervold, når det kommer til at aflede sæbevand:

- Inden vi besluttede os for at droppe sæben, fandt vi en løsning, hvor vi kunne få vandet ledt over i en kloak og dermed over på rensningsanlægget. Det ville dog betyde, at kloakken skulle åbnes ved en implementering af en rist, og dette ville kunne medføre nogle særdeles ubehagelige lugtgener, siger hun i en pressemeddelelse.

De 300 personer, som bliver udvalgt til at prøve Randers City Slide, må derfor 'nøjes' med at kaste sig på en madras.

Madrasserne er bestilt hjem specielt til lejligheden fra en leverandør i Kina. Der vil være håndtag på alle madrasserne, så der ikke er risiko for, at man ikke glider af i farten.

Randers City Slide er en en-dags begivenhed, og det er via lodtrækning, at de heldige deltagere bliver udvalgt. Hvem, der får lov til at få en vandplaskende tur på maven gennem byen i Randers, bliver offentliggjort den 8. august.