Dropper rådhus: Randers Byråd mødes i drengenes gymnastiksal

Mandag skifter de randrusianske politikere byrådssalen ud med Havndal Skole

Politikerne i Randers Kommune holder normalt deres byrådsmøder på rådhuset midt i Randers. Foto: Annelene Petersen - Ritzau Scanpix

1 af 2

Randers Byråd holder flyttedag.

Mandagens byrådsmøde rykkes fra de vante rammer på Det Gamle Rådhus i hjertet af Randers til drengenes gymnastiksal på Havndal Skole.

At holde byrådsmødet uden for Randers' bygrænse er et forsøg. Målet er at bringe det lokale demokrati tættere på borgerne, fortæller Lars Søgaard (V), der er formand for Randers Kommunes landdistriktsudvalg. 

Læs også Byrådet i Randers rykkede ud på landet

- Jeg håber, at rigtig mange borgere vil møde op til en spændende aften, hvor man virkelig kan opleve nærdemokratiet i aktion og samtidig møde alle byrådsmedlemmer. Det er en rigtig god mulighed for at få en snak med de folkevalgte politikere om emner, der er vigtige for lokalsamfundet, siger Lars Søgaard i en pressemeddelelse. 

 

Ideen til at holde byrådsmødet i Havndal opstod i landdistriktsudvalget, der i forvejen holder halvdelen af sine møder i det randrusianske opland. 

Flytningen til Havndal betyder, at de tekniske redskaber, som byrådspolitikerne plejer at bruge, sættes ud af kraft.

Læs også Venstre i Randers vil flytte byrådsmøder ud på landet

Når der skal stemmes, kommer det til at ske ved håndsoprækning, da man mangler det elektroniske isenkram i drengenes gymnastiksal. Politikerne skal også hæve hånden, hvis de vil have ordet - normalt trykker de på en knap.

Byrådsmødet begynder klokken 16. Et par timer senere er der pause, hvor borgerne har mulighed for at tale med politikerne, inden byrådsmødet genoptages klokken 19. 

02:42

VIDEO: Stribevis af embedsfolk og kommunaldirektører har gennem de seneste år forladt Randers Kommune. Den hårde tone i byrådet får skylden. Se et tv-indslag fra november 2016 her.

Luk video