Dropper prompte sundhedskadelig olie i kampen mod narko

En nærlæsning af sikkerhedsbladet for den velkendte olie, WD40, viser, at sprayen kan være potentielt farlig at være i direkte kontakt med

Christoffer J. håber nu at kunne sprede budskabet i branchen om, at WD40, som har været anvendt som narkobekæmper, kan være sundhedsskadelig

Efter TV2 ØSTJYLLAND torsdag fortalte, at flere diskoteker i Silkeborg anvendte den populære olie, WD-40, i kampen mod narko, er bestyreren af diskoteket CC blevet kontaktet og er blevet gjort opmærksom på, at olien kan være sundhedsskadelig.

- Jeg var meget overrasket over henvendelsen. Jeg vil godt indrømme, at jeg er lidt flov over, at jeg slet ikke selv har tænkt på om der var bivirkninger ved olien. Jeg har bare tænkt at man jo bruger den til så mange ting, siger Christoffer J, der er bestyrer af CC til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Velkendt olie bruges i kampen mod narko i nattelivet

Jeg vil godt indrømme, at jeg er lidt flov over, at jeg slet ikke selv har tænkt på om der var bivirkninger ved olien.

Christoffer J, bestyrer 

Sikkerhedsdatabladet for WD40 viser, at man blandt andet kan opleve at få et ildebefindende ved indånding, og at man ved kontakt med huden skal vaske sig med vand og sæbe.

Bestyreren oplyser, at han dog på intet tidspunkt er blevet kontaktet af diskoteksgæster, der har oplevet gener i forbindelse med besøg på CC.

Vil give advarslen videre

Det har ifølge Christoffer J. længe været kendt i branchen, at man kunne sprøjte olien WD40 på wc'erne og andre glatte overflader på toiletterne. Olien får nemlig pulver-stofferne til at klumpe og klistre fast, så de bliver umulige at indtage gennem næsen. 

Læs også Politi-indsats i nattelivet: 45 narkosigtelser i Aarhus

Christoffer J. håber nu at kunne sprede budskabet om, at olien i virkeligheden kan give både ildebefindende og gener ved kontakt med huden, at man derfor skal holde sig fra at spraye med WD40 på diskotekerne.

- Jeg vil ringe rundt til en række kolleger i dag, og så er vi allerede nu gået i tænkeboks over et alternativ. Vi vil i første omgang forsøge med helt almindelig madolie, siger Christoffer J. 

01:48

Her kan du se indslaget om, at flere diskoteker i Silkeborg brugte WD40 i kampen mod gæsternes brug af ulovlige stoffer.

Luk video