Dropper landspolitik

S-næstformand vil hellere være byrådsmedlem

Miljøordfører Torben Hansen (S), der er næstformand for den socialdemokratiske folketingsgruppe, vil gerne bytte pladsen i Folketinget ud med et byrådssæde i Randers.

Han er netop blevet placeret som nummer to på den socialdemokratiske opstillingsliste, kun overgået af borgmester Henning Jensen Nyhuus (S).

De socialdemokratiske partiregler forbyder, at man på samme tid både kan være folketingspolitiker og byrådsmedlem.

- Bliver jeg valgt til byrådet, vil jeg søge dispensation, så jeg kan fortsætte mit arbejde i Folketinget valgperioden ud, siger 47-årige Torben Hansen til Berlingske Nyhedsbureau.

Han nævner, at andre socialdemokrater tidligere har fået en tilsvarende dispensation.

Ikke nogen flugt

Torben Hansen blev valgt til Folketinget i 2001, og før det sad han to valgperioder i Randers Byråd, hvor han blandt andet var gruppeformand og viceborgmester.

Du nævnes af og til som én, der er uenig i den socialdemokratiske kurs - er skiftet en flugt?

- Det er bestemt ikke nogen flugt. Overhovedet ikke. Det kan jeg sige uden at få sorte streger i panden. Det er et tilvalg - jeg vil gerne hjem og gøre en indsats i Randers. Længere er den ikke, siger Torben Hansen og tilføjer:

- Jeg har indtil videre haft 11 fantastiske år i Folketinget, men man skal også engang i mellem kigge på sig selv og sige, at det kunne være, man skulle prøve noget andet. Jeg brænder meget for det lokalpolitiske, og det kunne være sjovt og spændende at komme lidt tættere på de borgere, man er med til at træffe beslutninger omkring, siger han.

Går du med en borgmester i maven?

- Vi har en dygtig borgmester, som også er borgmesterkandidat ved det kommende valg. Hvad der eventuelt skal ske ved valget i 2017 eller 2021, kan jeg ikke forholde mig til, siger han.

Så der foreligger ikke en aftale om, at han (borgmesteren, red.) går midt i næste valgperiode og overlader posten til dig?

- Nej, det gør der bestemt ikke, siger Torben Hansen.