Dropper jul i Aarhus

Regentparret tager til Schackenborg juleaften

Det har været en fast tradition gennem kronprins Frederik og prins Joachims barndom, ungdom og det meste af deres voksenliv at de altid har holdt juleaften på Marselisborg Slot i Aarhus sammen med regentparret.

I det smukke hvide slot med udsigt over Aarhus Bugt har den royale familie hygget sig i juledagene og været faste gæster til julegudstjenesterne i Aarhus Domkirke. Også selv om først Joachim og siden Frederik stiftede deres egne familier og børnebørnene drypvis kom til.

Men i år bliver denne tradition brudt.

Regentparret holder stadig fast i Aarhustraditionen, og rejser til 'Smilets by' den 21. december. Men i år følger hverken Frederik eller Joachim efter med deres børnerige familier.

Skaber deres egne juletraditioner

Kronprinsparret har nemlig valgt, at de bliver hjemme i Frederik VIII Palæ juleaften.

Her vil de gerne skabe deres egne juletraditioner, så Christian, Isabella, Vincent og lille Josephine som voksne vil kunne fortælle, at sådan og sådan gjorde vi altid hjemme hos os juleaften - fuldstændig som det er tilfældet i langt de fleste danske familier.

Og sådan ønsker prins Joachim og prinsesse Marie det også. Derfor er det i år på Schackenborg Slot i Møgeltønder, størstedelen af den kongelige familie samles.

For udover parrets to fællesbørn, lille prins Henrik og prinsesse Athena, er det i år Joachims tur til at have prins Nikolai og prins Felix i julen. Men det bliver ikke kun de seks kongelige, der samles om bordet juleaften.

- Det er prins Joachim og prinsesse Marie, der i år samler deres egne børn og regentparret til jul i år, bekræfter Lene Balleby, der er kommunikations- og pressechef i kongehuset overfor bt.dk.

Også på Schackenborg i 2010

Dermed kommer Margrethe og Henrik igen til at holde jul sammen med deres to ældste børnebørn.

I øvrigt er det ikke første gang, regentparret har holdt jul med prins Joachim og prinsesse Marie på Schackenborg Slot.

For to år siden holdt Margrethe og Henrik også juleaften med deres yngste søn og svigerdatter, mens Frederik og Mary valgte at blive hjemme på Amalienborg juleaften.

Dengang var Mary højgravid med tvillingerne, der som bekendt blev født den 8. januar på Rigshospitalet.