Dropper biogasanlæg

Vi er blevet klogere, siger politiker

Den perfekte placering for et nyt biogasanlæg i Randers kommune var i Assentoft ved siden af virksomheden Daka. Sådan lød meldingen fra kommunens politikere. Men nu har de skiftet mening, og tager Assentoft-placeringen helt af bordet.

- Det var umiddelbart en fornuftig placering, specielt fordi det ville kunne skabe en synergi at ligge et biogasanlæg ved siden af Daka, siger formanden for miljø- og teknikudvalget Kasper Fuhr Christensen (Velfærdslisten), der er en af dem, der har skiftet mening.

300 borgere mødte op til borgermøde i Assentoft for at protesterer mod planerne om et biogasanlæg, og det er deres protester, der har gjort indtryk på politikerne.

- De mange argumenter imod placeringen i Assentoft har gjort indtryk på os, og giver anledning til eftertanke. Men kommunen er stadig forpligtet til at pege på en mulig placering af et biogasanlæg, siger Kasper Fuhr Christensen.

Staten har nemlig pålagt alle kommuner med landbrugsproduktion at pege på mindst en egnet placering til biogasanlæg. Årsagen er, at halvdelen af husdyrgødningen i dansk landbrug skal omdannes til biogas.

Derfor peger politikerne nu på Hørning ved Randers som en ny mulig placering for et biogasanlæg.