Drop bussen og tag en taxa

Fed fidus: Lad kommunen betale din taxatur

De færreste aner det, men for rigtig mange mennesker i omegnen af Aarhus gemmer der sig en særdeles fed fidus i byens nye busplan, skriver Aarhus Stiftstidende mandag.

Flextur hedder ordningen, der næsten er for god til at være sand: Vælg bussen fra og bestil i stedet en taxa hos Midttrafik - så betaler kommunen stort set hele regningen.

Intet sted i Midtrafiks område er ordningen bedre end i Aarhus, hvor kommunen giver et ekstraordinært stort tilskud til taxa-turene.

Bor man i Skødstrup, Sabro, Harlev, Solbjerg, Mårslet, Malling eller et andet sted uden for den mere centrale del af byen, kan man bestille taxa-ture til kun tre kr. pr. kilometer - dog mindst 20 kr. pr. tur.

Midttrafik oplyser, at der kun er kørt godt 300 flexture, sidenordningen trådte i kraft sammen med den nye busplan 8. august i år.

- Det undrer mig faktisk, at ordningen ikke er mere populær. Vi havde regnet med, at mange flere ville bruge den. Det er jo et fantastisk godt tilbud - både for dem, der ikke har været vant til at bruge kollektiv trafik, og for dem, som bor i et lokalsamfund, der er blevet ramt af nedskæringer i busdriften, siger John Clausen, driftsleder i Midttrafik, til Århus Stiftstidende.